48 vizualizări 19 ian 2010

Deputatul PD-L Sever Voinescu, fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu în campania electorală, afirmă că toată povestea din jurul parapsihologului pe care l-ar fi folosit şeful statului este "o prostie" şi declară nu îl cunoaşte pe Aliodor Manolea. Realitatea TV a prezentat, luni seara, imagini cu însoţindu-l pe Traian Băsescu la ultima dezbatere electorală cu Mircea Geoană şi la câteva emisiuni, de la postul TV şi de la Realitatea FM.

Sever Voinescu a declarat pentru Gândul că Manolea nu a fost la şedinţele staff-ului lui Băsescu. "Mi-e greu să-l localizez, în sediul de campanie sau în altă parte. La discuţiile noastre nu a participat. O fi fost prin sediu, nu ştiu, pentru că acolo era multă lume. Oricum, mi se pare o prostie, îndrăznesc eu cu timiditate să ridic vocea în acest vacarm de experţi. Cred că am ajuns ca în Burkina Faso: cel care pierde alegerile crede că cel care le-a câştigat i-a făcut farmece cu broasca ţestoasă. Am ajuns în Africa medievală", adaugă deputatul PD-L.

Întrebat cine poate, totuşi, să explice prezenţa lui Aliodor Manolea lângă Traian Băsescu, Sever Voinescu ne-a îndrumat către purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan. Acesta a refuzat însă să facă vreun comentariu, deşi a fost rugat insistent pe parcursul zilei de luni, până marţi la prânz.

Şeful Cancelariei prezidenţiale: Poate ştiu cei de la PD-L

Nici şeful cancelariei prezidenţiale Cătălin Avramescu nu îl cunoaşte pe Aliodor Manolea. "Domnul Aliodor Manolea nu este la Cotroceni, nu l-am văzut la Cotroceni, nu ştiu cine este. Apariţiile (din ştirea difuzată de Realitatea TV - n.r.) erau ale candidatului Traian Băsescu. În jurul domniei sale era staff-ul de campanie, nu era Administraţia prezidenţială. Dacă e să întrebaţi pe cineva, întrebaţi la PD-L", a declarat, pentru Mediafax, consilierul de stat Cătălin Avramescu. Cum Sever Voinescu este membru al PD-L, se pare că nici acest partid nu e în stare să lămurească prezenţa lui Manolea lângă Băsescu.

Cătălin Avramescu a mai spus că nu a recunoscut figura psihologului Manolea în imaginile difuzate: "M-am uitat la figura acelui domn, în măsura în care am putut să o desluşesc pe ştirea difuzată, şi nu am recunoscut-o. Niciodată la Cotroceni nu au fost astfel de discuţii, nici nu s-a menţionat nici măcar în treacăt aşa ceva. Mi se pare, cu toată amploarea dată acestei dezbateri, că se depăşesc limitele credibilului. Cred că trăim într-un regim al bufoneriei".

Geoană: "S-au denaturat spusele mele"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi dimineaţa, că nu crede "în chestiuni" legate de ezoterie. "Nu cred în aceste chestiuni. S-au denaturat în mod deplasat spusele mele", a spus Geoană, care a acuzat "tendinţa de a duce în derizoriu" campania electorală internă din PSD.

Citește și: