48 vizualizări 19 ian 2010

Deputatul PD-L Sever Voinescu, fostul purtător de cuvânt al luiTraian Băsescu în campania electorală, afirmă că toată povestea dinjurul parapsihologului pe care l-ar fi folosit şeful statului este"o prostie" şi declară nu îl cunoaşte pe Aliodor Manolea.Realitatea TV a prezentat, luni seara, imagini cu însoţindu-l peTraian Băsescu la ultima dezbatere electorală cu Mircea Geoană şila câteva emisiuni, de la postul TV şi de la Realitatea FM.

Sever Voinescu a declarat pentru Gândul că Manoleanu a fost la şedinţele staff-ului lui Băsescu. "Mi-e greu să-llocalizez, în sediul de campanie sau în altă parte. La discuţiilenoastre nu a participat. O fi fost prin sediu, nu ştiu, pentru căacolo era multă lume. Oricum, mi se pare o prostie, îndrăznesc eucu timiditate să ridic vocea în acest vacarm de experţi. Cred că amajuns ca în Burkina Faso: cel care pierde alegerile crede că celcare le-a câştigat i-a făcut farmece cu broasca ţestoasă. Am ajunsîn Africa medievală", adaugă deputatul PD-L.

Întrebat cine poate, totuşi, să explice prezenţa lui AliodorManolea lângă Traian Băsescu, Sever Voinescu ne-a îndrumat cătrepurtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, ValeriuTurcan. Acesta a refuzat însă să facă vreun comentariu, deşi a fostrugat insistent pe parcursul zilei de luni, până marţi laprânz.

Şeful Cancelariei prezidenţiale: Poate ştiu cei de laPD-L

Nici şeful cancelariei prezidenţiale Cătălin Avramescu nu îlcunoaşte pe Aliodor Manolea. "Domnul Aliodor Manolea nu este laCotroceni, nu l-am văzut la Cotroceni, nu ştiu cine este.Apariţiile (din ştirea difuzată de Realitatea TV - n.r.) erau alecandidatului Traian Băsescu. În jurul domniei sale era staff-ul decampanie, nu era Administraţia prezidenţială. Dacă e să întrebaţipe cineva, întrebaţi la PD-L", a declarat, pentru Mediafax,consilierul de stat Cătălin Avramescu. Cum Sever Voinescu estemembru al PD-L, se pare că nici acest partid nu e în stare sălămurească prezenţa lui Manolea lângă Băsescu.

Cătălin Avramescu a mai spus că nu a recunoscut figurapsihologului Manolea în imaginile difuzate: "M-am uitat la figuraacelui domn, în măsura în care am putut să o desluşesc pe ştireadifuzată, şi nu am recunoscut-o. Niciodată la Cotroceni nu au fostastfel de discuţii, nici nu s-a menţionat nici măcar în treacăt aşaceva. Mi se pare, cu toată amploarea dată acestei dezbateri, că sedepăşesc limitele credibilului. Cred că trăim într-un regim albufoneriei".

Geoană: "S-au denaturat spusele mele"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi dimineaţa, cănu crede "în chestiuni" legate de ezoterie. "Nu cred în acestechestiuni. S-au denaturat în mod deplasat spusele mele", a spusGeoană, care a acuzat "tendinţa de a duce în derizoriu" campaniaelectorală internă din PSD.

Citește și: