După votul în Camera Deputaţilor asupra cererilor de aprobare a reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea, înaintate de procurorii DNA, oficialii de la Cameră au descoperit că lipsesc 22 de perechi de bile. Se poate presupune că acestea au fost subtilizate de unii deputaţi. De altfel, nu toţi deputaţii care au votat la avizul de reţinere al Elenei Udrea şi-au exprimat votul şi la avizul pentru arestare, astfel că Udrea a scăpat de această ameninţare din partea justiţiei, pentru că votul nu a întrunit majoritatea necesară, deşi numărul voturilor pentru a fost mai mare decât cel al voturilor contra.

„A fost o sesizare din partea secretarului general că la ultimul vot cu bile, când s-au primit patru bile pentru exercitarea a două voturi (votul pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea — n.r.), în momentul în care s-a făcut contabilizarea bilelor, după vot, s-a constatat că lipsesc 22 de perechi de bile albe şi negre. Deci, se presupune că 22 de persoane au primit câte patru bile, dar şi-au exercitat dreptul de vot numai cu două bile, iar două le-au păstrat. Întrucât există riscul ca o sigură pereche de bile să poată determina un vot într-o situaţie specială, la o moţiune de cenzură, la un alt vot apropiat, s-a stabilit ca secretarul general să ia măsuri pentru realizarea unui set de bile, pe mărimi diferite, pentru ca bilele folosite până acum să nu se mai utilizeze", a spus Mircovici, la finalul şedinţei Biroului permanent, conform Agerpres.

"Poţi să vii de acasă cu nişte bile şi există varianta în care pot să apară mai multe voturi decât numărul de oameni care au votat şi nu ai cum să spui care sunt valabile şi care nu. De aceea, este nevoie de alt set de bile. După acel vot în cazul doamnei Udrea, după ce s-au contabilizat, s-au verificat bilele, la terminare s-a constatat lipsa a 22 de perechi. Acest lucru e posibil să se fi întâmplat şi de-a lungul timpului, noi nu ştim, pentru că până atunci nu s-au inventariat bilele", a menţionat Mircovici.

Citește și: