Cătălina Mănoiu
255 vizualizări 14 dec 2015

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, a afirmat că parlamentarii se vor reuni într-o primă şedinţă dedicată dezbaterii bugetului pentru anul 2016, în intervalul 12:00-15:00, urmând ca dezbaterea să fie reluată, tot în cursul zilei de luni, în intervalul 16:30-19:00.

Între cele două şedinţe ale plenului comun al Parlamentului, atât senatorii, cât şi deputaţii, vor lucra în grupurile parlamentare, timp de o oră, urmând ca la ora 16:00 după finalizarea lucrărilor grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor, deputaţii să se întrunească în plenul Camerei pentru a aproba bugetul alocat instituţiei pentru anul viitor.

"O condiţie sine qua non a dezbaterii bugetului de stat este votarea în prealabil a bugetului Camerei Deputaţilor. În intervalul 16:00-16:30 va avea loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, unde se va dezbatere bugetul alocat Camerei Deputaţilor pentru anul viitor. Această şedinţă se va încheia cu votul final pe care deputaţii îl vor da bugetului alocat instituţiei pentru anul 2016", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici.

De la 16:30 la oea 19:00 este programată o nouă şedinţă a plenului comun al Parlamentului pentru dezbaterea bugetului de stat.

Mircovici a mai explicat că, după ora 19:30, este posibil ca BP să se reunească din nou pentru a stabili aspecte procedurale legate de dezbaterea bugetului de stat.

De asemenea, tot astăzi, BP ar putea lua în dezbatere indicatorii macroeconomici care vor fi prezentaţi de Senat pentru a fi repartizaţi la comisii.

Marţi, de la ora 10:00, parlamentarii vor relua dezbaterea în plenul reunit a bugetului de stat pentru anul 2016.

"Programul plenului comun de marţi s-ar putea prelungi până la ora 24:00, cât este nevoie", a declarat Mircovici, afirmând că există posibilitatea ca parlamentarii să poată da votul final asupra bugetului, chiar şi mâine.

Dacă acest lucru nu va fi, însă, posibil, şedinţele plenului comun vor continua în zilele de miercuri, începând cu ora 10:00, precum şi joi, dacă va fi necesar.

 

Citește și: