5526 vizualizări 23 aug 2012

Şedinţa Parlamentului în care se va citi decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului va avea loc luni, la ora 15,00, au decis astăzi Birourile permanente reunite.

PDL ceruse reunirea parlamentului vineri, la 12.00, pentru citirea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

"Ne putem mobiliza astfel încât să avem cvorumul asigurat", a declarat Ioan Oltean în această dimineaţă, înaintea şedinţei Birourilor Permanente. "Sper că vor fi responsabili parlamentarii, dar şi toate partidele. Suntem într-o situaţie fără precedent", a spus liderul PDL.

"Dacă nu vom reuşi să ne mobilizăm astăzi, probabil săptămâna viitoare vom reuşi" a continuat parlamentarul de Bistriţa. "Cu cât se va întruni plenul mai repede, cu atât mai bine pentru liniştea cetăţenilor şi  entru stabilitate. Este nevoie de cvorum şi trebuie să ne mobilizăm", a mai spus Ioan Oltean.

Ponta crede că nu vor fi probleme în Parlament

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că parlamentarii PSD nu vor invoca cvorumul vineri la Parlament şi că formalitatea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului trebuie îndeplinită.

Întrebat dacă crede că vineri la Parlament va fi cvorum pentru citirea în plen a deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului, Ponta a răspuns că nu este de acord "cu ideea de a ne juca cu cvorumurile de la instituţii - nu se face cvorum la CSM, să nu se facă nici la Parlament".

"Pot să vă asigur, în ceea ce priveşte parlamentarii PSD, că nu va invoca nimeni cvorumul mâine la Parlament şi că formalitatea citirii deciziei Curţii Constituţionale trebuie îndeplinită", a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că nu crede în metode de acest gen, pentru că ţine foarte mult să arăt care "este diferenţa, de ce suntem altfel".

"Dacă aplicăm exact aceleaşi metode, atunci poate să rămână PDL şi cu domnul Băsescu. Or, eu cred că trebuie să aplicăm metode corecte, chiar dacă împotriva noastră sunt folosite tot felul de subterfugii de acest gen", a mai spus prim-ministrul.

Citește și: