Cristian ANDREI
8466 vizualizări 4 dec 2011

Exclus din PSD, Mircea Geoană pregăteşte lansarea unei platforme politice cu care să participe la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Fostul preşedinte al PSD Arad, Marius Lazăr, exclus şi el din partid în această primăvară, a declarat pentru gândul că au existat deja întâlniri între Mircea Geoană şi simpatizanţii săi.

"Am discutat cu oameni din toate regiunile, am discutat săptămâna trecută cu oameni din Transilvania şi din Oltenia, zilele următoare vom discuta cu oameni din vestul ţării. Este obligatoriu pentru preşedintele Mircea Geoană să meargă în întâmpinarea acestor oameni. Oamenii vor o platformă politică ... care să aibă în centrul acţiunii sale ideea de responsabilitate socială", a precizat Lazăr, care este implicat alături de Mircea Geoană în lansarea noii platforme politice.

Potrivit acestuia la întâlnirile din Bucureşti şi din ţară au participat parlamentari ai USL, oameni din zona companiilor private, a sindicatelor şi a specialiştilor din diferite domenii de activitate.

Turneul politic al lui Mircea Geoană are drept scop constituirea de comitete de iniţiativă în fiecare judeţ pentru viitoarea construcţie politică. Aceste grupuri de iniţiativă, care se vor constitui pe parcursul lunii decembrie, se vor reuni în luna ianuarie într-un Comitet Naţional de Organizare care va anunţa oficial viitorul partid.

În luna februarie, parlamentarii care vor alege să facă parte din noua formaţiune politică îşi vor anunţa demisia din partidele actuale şi vor încerca formarea unui grup parlamentar independent.

Punctul culminant ar urma să fie luna martie, când viitoarea Platformă ar trebui să fie înscrisă oficial la Tribunal şi să fie convocat Congresul de constituire.

"Până în luna martie va fi înregistrată ca o mişcare politică, oficială şi va exista un Congres de constituire. Ne-am luat acest timp să putem discuta cu cât mai mulţi oameni de la Caraş-Severin, până la Botoşani şi până la Constanţa. Nu va fi un partid în sensul clasic şi nu va fi o mişcare exclusivă a unor oameni care nu se mai regăsesc în PSD", a subliniat pentru gândul Marius Lazăr.

Lazăr a precizat că noua platformă va avea o dimensiune politică, cea înscrisă la tribunal care va participa la alegeri, dar şi una civică, care va permite celor care doresc să vină alături de noul partid fără să fie membru.

Mircea Geoană a confirmat că viitorul partid va avea candidaţi pentru alegerilor locale şi parlamentare. Fostul preşedinte al Senatului a spus la emisiunea "După 20 de ani" că în funcţie de rezultatul de la alegerile parlamentare se gândeşte să candideze şi la alegerile prezidenţiale din 2014.

Citește și: