Paul CHIOVEANU
360 vizualizări 10 dec 2018

Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi

5 minute pentru trecutul românilor şi nu numai. Pentru victimele celor două războaie internaţionale, pentru victimele regimurilor dictatoriale, pentru victimele războaielor de azi şi - poate - nu şi de mâine.

5 minute pentru a reflecta la cât de preţioase şi importante sunt prevederile acestui document, prin care statele democratice - inclusiv România - îşi arată ataşamentul şi introduc în prevederile constituţionale principii clare, pentru a le respecta şi promova în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor săi.

5 minute pentru a le ocroti şi aprecia. Fără această viziune politico-juridică, nu ar fi existat o tendinţă a comunităţii internaţionale de a încerca să depăşească spaţiile naţionale pentru a proteja drepturile şi libertăţile altor naţiuni.

5 minute pentru a contribui la descurajarea încălcărilor sistematice ce se întâmplă în jurul nostru.

Aceste 5 minute pot reprezenta ocazia perfectă de a le reaminti celor cu putere de decizie că, în tot ceea ce îşi propun să facă - pentru comunitate, regiune, ţară - e imperios să construiască în respect cu valorile drepturilor omului.

5 minute pentru a sărbători 70 de ani.

Şi tot azi, 10 decembrie reprezintă şi începutul campaniei europene de informare - NO DAY WITHOUT US - desfăşurată în România de organizaţia Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, cu scopul de a informa publicul larg cu privire la rolul organizaţiilor nonguvernamentale, de a lupta împotriva dezinformărilor din sectorul nonguvernamental şi a înţelegerii deficitare a mecanismelor ce guvernează acest sector.

No Day Without Us

 

Citește și: