836 vizualizări 22 aug 2013

Partidul Conservator arată, într-un comunicat transmis joi, că "opţiunea pentru familie nu este o opţiune homofobă" şi că este "total incorect politic să laşi familia tradiţională fără apărare".

"Conservatorii resping acuzaţiile deputatului independent Remus-Florinel Cernea vizând un posibil caracter homofob al poziţionării sale ferme împotriva parteneriatului civil homosexual. Apărarea familiei tradiţionale, a drepturilor copilului, a drepturilor mamei nu vizează negativ nicio formă de «diversitate sexuală». Aşa cum «diversitatea sexuală» are dreptul la apărători politici, aşa şi familia tradiţională trebuie reprezentată pe scena publică de politicieni conservatori", se arată în comunicatul transmis de PC.

Conservatorii îl asigură pe deputatul Cernea, potrivit comunicatului, că vor folosi "orice argument pertinent pentru a convinge Parlamentul României şi opinia publică de faptul că parteneriatul civil gay nu este o prioritate legislativă pentru România".

"În egală măsură, conservatorii nu vor sprijini ideea reducerii pragului electoral pentru alegerile europarlamentare la 3.12%, considerând că Parlamentul European nu este un for unde poţi pătrunde nereprezentativ şi lejer, precum într-o ţară unde faci turism utilizând fraudulos paşaportul de serviciu", se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al PC.

Deputatul Remus Cernea a declarat, joi, comentând faptul că PC a anunţat că nu îi va susţine legea privind parteneriatul civil, că este o iluzie pentru conservatori să spere că prin astfel de teme vor depăşi pragul electoral de 5% la europarlamentare.

"După cum au precizat şi cei de la PC, unul dintre semnatarii legii privind recunoaşterea parteneriatului civil este membru al acestui partid, iar eu îl felicit pentru curajul de a fi semnat legea. Această lege va veni în sprijinul a zeci, poate sute de mii de cupluri heterosexuale, dar şi formate din persoane de acelaşi sex, cupluri care trăiesc împreună, fără a-şi fi oficializat relaţia prin căsătorie. Eu citesc reacţia Partidului Conservator în cheie electorală, întrucât se apropie alegerile europarlamentare. Dar consider că este o iluzie pentru PC să spere că prin astfel de teme va depăşi pragul electoral de 5%", a declarat Cernea, pentru MEDIAFAX, comentând anunţul PC.

El a adăugat că este de părere că în democraţie se poate ajunge la compromisuri bune şi că propune PC să îi susţină proiectul de reducere a pragului electoral la europarlamentare de la 5% la 3,12% - procentaj necesar pentru a se obţine un mandat la europarlamentare.

"În ciuda unor diferenţe inerente de vederi politice între partidele din ţara noastră, ar trebui să avem un numitor comun: apărarea drepturilor omului şi a valorilor democratice", a spus Cernea.

El a menţionat că "ar fi deplorabil să avem în Parlament partide homofobe, care să îşi impună agenda".

Cernea a spus că este nevoie de o modernizare a statului, dar mai ales a mentalităţilor.

"Aici a fost, de altfel, şi greşeala lui Traian Băsescu, care a vorbit despre necesitaea reformării statutului, dar a venit cu un discurs retrograd. Sper să nu cadă în aceeaşi greşeală şi Partidul Conservator", a spus deputatul.

El a menţionat că îşi doreşte foarte mult susţinerea social-democraţilor şi a liberalilor din România, întrucât familiile politice europene ale acestora sunt, alături de Verzi, promotorii drepturilor omului şi ai unor astfel de legislaţii.

"Domnul Crin Antonescu a spus că va susţine parteneriatul civil, de asemenea domnul Victor Ponta m-a felicitat pentru iniţiativa acestei legi, domnul Traian Băsescu, de asemenea, a spus că nu are nimic împotrivă. Aşadar, primii trei oameni în statul român s-au exprimat în susţinerea propunerii acestei legi. Va fi un pas important pentru democratizarea şi modernizarea României", a spus Cernea.

Parlamentarii conservatori vor vota împotriva "parteneriatului civil gay" propus de Remus Cernea şi vor susţine o petiţie publică împotriva adoptării acestuia, potrivit unui comunicat al PC remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Parlamentarii conservatori îşi exprimă dezacordul faţă de proiectul de lege privind parteneriatul civil dintre două persoane de acelaşi sex, arătând că "apărarea familiei clasice nu este un act de fanatism, ci un drept la opinie şi cuvânt pe care activiştii pro-familie îl au în egală măsură cu activiştii pro-gay".

"Considerăm că este o fraudă logică să pui semnul egal între opţiunea pro-familie şi opţiunea anti-gay, pentru că familia creştină nu se defineşte prin raportare negativă la homosexualitate: se poate defini la fel de bine ca raportare negativă la poligamie. Mai mult, statul are prin lege obligaţia să protejeze familia ca instituţie care asigură viitorul prin intermediul copiilor. Din aceste considerente, conservatorii vor vota categoric împotriva acestui proiect de lege şi vor argumenta public împotriva lui", se mai arată în comunicat.

"În acest context, deputatul PC Răzvan Rotaru a anunţat că susţine punctul de vedere al parlamentarilor conservatori, revizuindu-şi sprijinul pe care l-a oferit proiectului lui Remus-Florinel Cernea în perioada în care activa într-un alt grup parlamentar", mai informează Biroul de presă al PC.

Citește și: