Eliana Radulescu
1632 vizualizări 13 nov 2011

Parlamentarii PDL Sorina Plăcintă şi Ştefan Pirpiliu au anunţat, duminică, într-o conferinţă, că PDL a strâns 200.000 de semnături în campania "Bucureştiul fără maidanezi" pentru susţinerea legii iniţiate de PDL în acest domeniu.

Deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a menţionat cele aproximativ două milioane de câini fără stăpân prezenţi în România şi de susţinerea de care se bucură legea PDL, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

El a menţionat că Iaşiul şi Constanţa, oraşe conduse de doi primari aparţinând PSD, susţin legea PDL pentru rezolvarea problemei maidanezilor, atât Gheorghe Nechita, cât şi Radu Mazăre exprimându-se public în acest sens.

Potrivit lui Pirpiliu, motivaţia ONG-urilor de a se opune legii ţine de faptul că rezolvarea problemei maidanezilor "le-ar lăsa fără obiectul de activitate şi fără susţinere din partea celor care au diverse interese politice sau de altă natură".

La rândul ei, senatorul PDL Sorina Plăcintă a spus că Sorin Oprescu trebuie să iasă public şi să spună ce soluţie susţine în această problemă.

"Am decis să strângem semnături de susţinere a legii pentru a le arăta parlamentarilor care votează săptămâna viitoare iniţiativa legislativă că bucureştenii vor ca această problemă să fie soluţionată şi că ea nu suferă amânare. Interesul mare dovedit până acum de cetăţeni confirmă această afirmaţie - am strâns 200.000 de semnături pe care le vom depune la Parlament înaintea votului final", a spus Plăcintă.

Deputaţii au adoptat, în octombrie, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administraţie, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală după consultarea cetăţenilor din localitate.

Votul final la ordonanţa privind gestionarea câinilor fără stăpân a mai fost amânat în ultimele săptămâni, democrat-liberalii declanşând o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea legii, în timp ce asociaţiile de protecţie a animalelor solicită respingerea ordonanţei.

Citește și: