19 vizualizări 7 dec 2009

Liderul PDL Adriean Videanu a anunţat, luni dimineaţă, că, potrivit numărătorii paralele a voturilor din turul II făcute de PDL, preşedintele Băsescu ar câştiga un nou mandat, cu 50,33% din voturi, după numărarea tuturor voturilor.

Potrivit lui Videanu, rezultatele finale, după numărătoarea paralelă efectuată de PD-L sunt următoarele:

Traian Băsescu - 50.33% (5.275.965 voturi)

Mircea Geoană - 49.67% (5.206.138 voturi)

"Am obţinut aceste rezultate după numărarea voturilor din 21.706 de secţii votare - 21 706, adică 100% din secţii", a precizat Videanu

Hrebenciuc: Am cerut reprezentanţilor PSD în BEJ-uri să nu semneze procesele verbale

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Viorel Hrebenciuc, a anunţat, luni dimineaţă, că liderii partidului au decis să ceară reprezentanţilor formaţiunii în Birourile Electorale Judeţene (BEJ) să nu semneze procesele verbale cu rezultatele alegerilor, având în vedere incidentele semnalate.

"Am luat în considerare numărul mare de iregularităţi, incidente, fraude şi acţiuni de mită electorală pe care colegii noştri le-au raportat pe parcursul acestei nopţi şi în cursul zilei de ieri şi am cerut tuturor colegilor noştri din BEJ, indiferent dacă am pierdut sau am câştigat în judeţul respectiv, să nu semneze deocamdată procesele verbale de la Birourile Electorale Judeţene", a declarat Hrebenciuc, luni dimineaţă, la momentul la care a anunţat rezultatul numărătorii paralele a PSD.

Liderul social-democrat a dat şi câteva exemple de judeţe unde există "diferenţe imense" între datele pe care PSD le avea la dispoziţie şi rezultatele înregistrate oficial. Acestea sunt, potrivit lui Hrebenciuc, Arad, Timiş, Cluj, Alba, Maramureş, Olt.

"Mai sunt şi altele, dar mă opresc aici", a spus Hrebenciuc.

Pe de altă parte, liderul PSD a vorbit şi despre informaţii conform cărora anumite instituţii ale statului au fost implicate în procesul electoral.

Citește și: