Clarice DINU
2166 vizualizări 16 sep 2012

PDL, PNŢCD şi Forţa Civică şi-au oficializat astăzi colaborarea politică, liderii celor trei partide, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu, semnând protocolul Alianţei România Dreaptă(ARD). Documentul a fost  depus la Biroul Electoral Central tot astăzi, când expiră termenul de înregistrare a partidelor şi alianţelor care participă la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"E un moment important pentru cele trei partide. Am trecut de la vorbe la fapte. constituim adevăratul pol de centru dreapta de care România are nevoie pentru a se opune stâgii socialiste. În urtmătoarele zile vom finaliza platforma program şi programul de guvernare. Am fost împreună în toate aceste ultime luni pentru a apăra statul de drept. Avem convingerea că nu vom avea probleme în a stabili candidaţii care să reprezinte cetăţenii. Vom veni cu oameni noi care şi-au dovedit competenţa", a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a spus, la rândul său, că scopul Alianţei România Dreaptă este de câştiga. "Prezenţa noastră la aceeaşi masă dovedeşte că se poate trece peste orice asperităţi când scopul este înalt. Nu-mi doresc decât ca acest parteneriat să câştige", a spus Ungureanu.

MRU, doar reprezentant al Forţei Civice

Mihai Răzvan Ungureanu nu apare în protocolul ARD ca preşedinte al Forţei Civice. Potrivit documentului Forţa Civică este "reprezentată" de MRU, în vreme ce în dreptul numelor lui Vasile Blaga şi Aurelian Pavelescu se precizează că aceştia semnează în calitate de preşedinţi ai PDL, respectiv PNŢCD.

Situaţia se datorează faptului că, deşi Ungureanu a fost ales preşedinte al FC în urmă cu două săptămâni, parcurgerea procedurilor legale nu s-a încheiat încă, ceea ce ar fi putea atrage o invalidare aprotocolului dacă acesta era semnat de MRU ca preşedinte.

Neamţu n-a mai ajuns la semnare

Mihail Neamţu, liderul Noii Republici, partid partener ARD, dar care nu a putut semna protocolul deoarece, din cauza a două contestaţii, nu are personalitate juridică nu a participat la eveniment.

Mihai Neamţu a declarat, pentru gândul, că nu a putut ajunge "fizic" la eveniment deoarece ieri a participat în Maramureş la sărbătorirea unui an de la înfiinţarea NR şi a ajuns cu întârziere mare în Bucureşti.

"Am încercat să ajung, am călătorit toată noaptea. Astăzi Noua Republică împlineşte un an de existenţă şi am fost în Maramureş. Am avut de ales să fiu între oamenii mei sau să apar cu presa la televizor", a spus liderul PNR, precizând acesta este singurul motiv pentru care nu a participat la ceremonai de semnare a protocolului ARD.

Citește și: