642 vizualizări 26 ian 2018

Gabriela Firea a dezvăluit numele celor pe care organizaţia PSD Bucureşti îi va propune pentru a face parte din Guvernul condus de Viorica Dăncilă, înaintea de şedinţa CEx a PSD.

„Ne-am dori să susţinem pentru portofoliile Cultură, Sănătate şi Educaţie. Votul este cel mai important. Ne dorim o echipă profesionistă, îmi pun mari speranţe în Viorica Dăncilă, o cunosc şi cred că toate proiectele Capitalei blocate până acum vor intra într-o noua fază. (..) Am avut o relaţie profesională bună cu domnul ministru Bodog şi nu am ce să-i reproşez, cel puţin prin modul cum a tratat cele 19 spitale din subordinea primăriei, dar noi ne-am dori foarte mult ca doamna Rodica Nasar, preşedintele PSD Sector 2, să fie ministru şi o să o şi propunem, sperăm doar să nu se retragă, pe doamna Andronescu la Educaţie şi pe domnul Ivaşcu la Cultură. (..) O susţinem pe doamna Plumb pentru postul de vicepremier", a declarat Gabriela Firea.

Întrebată despre posibili membri ai Guvernului cu probleme penale, Firea a răspuns: „Până la o hotărâre definitivă a unei instanţe, orice persoane este nevinovată".

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis premierului public un mesaj şi Vioricăi Dăncilă, sfătuind-o să nu pună la suflet criticile referitoare la vestimentaţie sau coafură, precizând că "lucrurile astea vin odată cu funcţia".

„Nu poţi să judeci o persoană după hainele pe care le poartă, după coafura pe care o are. E nedrept. Într-adevăr, la nivel personal putem să decidem dacă ne place sau nu o persoană, profesional nu poţi să judeci din această prismă. (..) Ştiu că şi la adresa mea au fost aprecieri, dar sunt tăbăcită, nu mă afectează. Îi recomand doamnei Viorica Dăncilă să nu pună la suflet. Lucrurile astea vin odată cu funcţia", a declarat Gabriela Firea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD a declarat, înaintea şedinţei Cex a PSD de validare a noilor miniştri, că în noul Executiv nu vor fi persoane care au probleme de integritate. Forurile de conducere ale PSD şi ALDE se reunesc, vineri, pentru a decide miniştrii care vor face parte din Guvernul Dăncilă, precum şi noul program de guvernare.

Citește și: