Gandul.info
Raluca Pancu
4683 vizualizări 21 sep 2017

„Sunt mai mulţi oameni care mi-au spus, şi nu au inventat, că au fost mai multe întâlniri, organizate de domnul Viorel Hrebenciuc, care spunea că trebuie să fie schimbată conducerea PSD. Îmi pare rău că nu a înţeles că lucrurile s-au schimbat", a declarat Liviu Dragnea pentru DCNews, întrebat cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o „lovitură de palat” sau la un „puci” plănuite de Viorel Hrebenciuc.

În plus, Dragnea a ţinut să precizeze că "partidul funcţionează altfel acum".

"PSD nu mai e partidul, în care, dom’le, PSD 'e a lu' ăla'. Eu am deschis mult partidul", a adăugat liderul PSD, precizând faptul că aceste întâlniri au avut loc "şi înainte, şi în timpul, şi după” moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. 

Un personaj influent în PSD, Viorel Hrebenciuc s-a retras din prim-plan din cauza problemelor cu justiţia, fiind implicat în mai multe dosare penale. În dosarul retrocedărilor ilegale el a fost arestat, în octombrie 2014. El a fost  acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

El a mai fost acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar privind finanţarea ilegală a campaniei electorale prezidnţiale din 2009. Viorel Hrebenciuc a fost însă achitat. În 9 iunie 2016, Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind acuzat de mărturie mincinoasă, după ce ar fi dat o declaraţie neadevărată atât în faţa procurorilor DNA cât şi în prima fază a procesului în care omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, erau judecaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană, pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. 

 

 

 

Citește și: