Gandul.info
Gabriel Pecheanu
Mediafax
19277 vizualizări 26 feb 2018

”Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţie pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre eventualitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi.

El a mai spus că PSD nu poate contesta la CCR o ”decizie sau o indecizie” a preşedintelui Klaus Iohannis.

”Nu trebuie să-mi asum eu şi nici PSD nu-şi asumă asta (decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader de a propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi - n.r.) . Este o procedură instituţională foarte clar definită în lege - ministru, CSM, preşedintele României. Nu are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că argumentele ministrului Justiţiei trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, care îşi va exprima un punct de vedere ”mai devreme sau mai târziu”.

De asemenea, Dragnea a spus că nu este specialist în ştiinţe juridice, întrebat dacă preşedintele refuză să o revoce pe Laura Codruţa Kodruţa înseamnă orpirea procedurii de revocare.

”Habar nu am. Nu sunt nici specialist în Constituţie, nici jurist. Sunt dezbateri, unii spune într-un fel, alţii în alt fel”, a mai spus preşedintele PSD.

Citește și: