Alexandru Costea
769 vizualizări 11 apr 2019

Astfel, delegaţia PMP este formată din: Eugen Tomac, Marius Paşcan, Robert Turcescu, Cătălina Bozianu şi Rodica Severica Covaciu.

Preşedintele USR Dan Barna, a declarat, joi, după consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis pe tema justiţiei, că cele două întrebări la referendumul din 26 mai sunt foarte apropiate de temele deja transmise Parlamentului.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat, după consultările cu şeful statului pe acest subiect, că liberalii vor garanta românilor că voinţa exprimată la referendum va presupune obligaţia PNL de a o transpune în Constituţie şi legislaţie.

De la ora 17.30 vor veni cei de la UDMR la consultări, urmaţi, la ora 18.15 de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Palatul Cotroceni.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Foto: Hepta

Citește și: