Diana Grigore
123 vizualizări 2 dec 2019

„Colegiul Naţional al PMP a luat decizia de a susţine alegerile anticipate. Considerăm că atunci când nu mai avem soluţii cel mai sănătos este să mergem către cetăţeni. Dar condiţionăm atât PNL cât şi USR de două voturi care pot fi date aici în Parlament. Partidul nostru a propus două iniţiative. Prima vizează reducerea numărului de parlamentari la 300. Inişiativa a fost adoptată de Senat şi se află pe ordinea de zi a Canereu Deputaţilor. Şi doi, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Singura iniţiativă legislativă care a fost adoptată de Senat cu privire la alegerea primarilor în două tururi aparţine PMP”, a spus Eugen Tomac, în Parlament.

Liderul PMP a adăugat că e nevoie de voinţă politică pentru ca în următoarele săptămâni să treacă cele două proiecte referitoare la alegerea primarilor în două tururi şi la reducerea numărului de parlamentari.

„ Nu e nevoie decât de voinţă politică să facem un front comun ca în următoarele săptămâni să adptăm aceste două legi extrem de importante, pentru că, nu e aşa, cu un Parlament mai suplu şi parlamentari mai bine pregătiţi vom putea face mult mai multă treabă pentru România. Condiţionăm alegerile anticipate de aceste două voturi”, a subliniat Tomac.

 

Citește și: