Cătălina Mănoiu
797 vizualizări 4 oct 2016

„PNL a aprobat prin vot un protocol de colaborare cu Partidului Naţional Democrat (PND), care va sprijini candidaţii PNL la alegerile parlamentare şi nu îşi va depune liste de candidaţi", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Protocolul dintre PNL şi PND, formaţiune condusă de deputatul Daniel Fenechiu, nu are valoare juridică, ci strict politică, nefiind o alianţă politică sau electorală, au mai precizat sursele citate.

''Protocolul constă în unirea forţelor în Parlament, prin unificarea grupurilor parlamentare, dar şi în teritoriu (…). Nu este un protocol de fuziune sau o alianţă. Este un act de voinţă politică'', a explicat Voicu. Acesta a afirmat că PND nu va depune candidaţi la alegerile parlamentare.
 
Întrebat însă dacă va candida la alegerile parlamentare pe listele PNL, Daniel Fenechiu a răspuns că ''probabil că da''.
 
''PNL a fost singurul partid care ne-a întins o mână în sensul acesta. Există o compatibilitate de proiecte, de principii. Cred că suntem singurele două partide care avem un cod de integritate pe care îl respectăm'', a mai spus Fenechiu.
 
Cătălin-Daniel Fenechiu a fost ales deputat în Parlamentul României în mandatul 2012-2016 din partea PPDD.

Citește și: