Roxana Preda
1034 vizualizări 2 nov 2015

PNL a cerut Biroului Permanent al Senatului retragerea moţiunii de pe ordinea de zi, considerând că nu este momentul pentru dezbaterea unei moţiuni simple, "din respect faţă de toţi cei care şi-au pierdut viaţa" şi pentru că a fost decretat doliu naţional pentru trei zile, potrivit documentului depus la BP.

"Grupul PNL îşi exprimă solidaritatea faţă de familiile victimelor şi faţă de toţi cei afectaţi de tragedia care a cutremurat România în seara zilei de vineri, 30 octombrie, când zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 140 au fost rănite în urma unui incendiu din centrul Capitalei. Ţinând seama de faptul că au fost decretate trei zile de doliul naţional şi din respect faţa de toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acest teribil accident, considerăm că nu este momentul oportun pentru dezbaterea unei moţiuni simple. În consecinţă în numele iniţiatorilor moţiunii simple "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice" fac apel la solidaritate între forţele politice şi vă rog să fiţi de acord cu amânarea dezbaterii acesteia", se mai arată în cererea PNL.

Liderul gurpului PNL, Ion Popa a mai spus că, din punctul de vedere al regulamentului Senatului, nu există procedura amânării dezbaterii moţiunii, urmând ca aceasta să fie redepusă atunci când lucrurile vor evolua "pe un făgaş normal". "Trebuia dezbătută şi votată într-un termen de maxim 6 zile de la depunere şi singura procedură regulamentară era cea a retragerii, urmând ca după ce lucrurile vor evolua pe un făgaş normal să o redepunem", a declarat luni liderul liberal, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului. 

Citește și: