Ana Petrescu
114 vizualizări 11 apr 2019

„Încă nu am stabilit. Sunt convins că preşedintele va fi implicat activ în susţinerea referendumului, are dreptul legal să fie un actor în această campanie pentru referendum şi sunt convins că va fi actorul principal în această campanie, iar PNL va sprijini total, cu toate forţele, acest referendum. E posibil să avem acţiuni comune, încă nu am discutat astfel de lucruri. Probabil, atunci când vor apărea astfel de acţiuni comune, ele vor fi publice, vor fi cunoscute”, a declarat Ludovic Orban, joi, la RFI.

Acesta precizat că deşi Preşedintele României nu are voie să fie membru al unei formaţiuni politice, nimeni nu îi interzice acestuia să colaboreze cu alte partide.

„Şeful statului nu are voie să fie membru al unui partid politic. Este reprezentantul tuturor cetăţenilor români, dar preşedintelui României nu i se interzice să colaboreze cu formaţiuni politice, pentru a asigura luarea unor decizii bune pentru societate. De altfel, între preşedintele României şi PNL este un parteneriat, care funcţionează foarte corect, avem dialog, ne consultăm, ne coordonăm şi de multe ori sprijinim toate acele puncte de vedere pe care le considerăm utile pentru evoluţia societăţii româneşti”, a explicat liderul liberarilor.

Orban a adăugat că şeful statului cunoaşte modul în care doreşte să se implice în campania pentru referendum, precizând că PNL e disponil oricând să acţioneze alături de Klaus Iohannis

„În mod evident, sunt convins că preşedintele are o gândire asupra modului în care intenţionează să deruleze şi să se implice în campania pentru referendum, în funcţie de posibilele acţiuni la care putem participa şi noi, pentru a întări mesajul transmis de preşedinte, noi suntem disponibili să acţionăm împreună cu preşedintele. Nu am discutat asupra acestui subiect cu preşedintele României până acum (participarea lui Klaus Iohannis la mitingurile PNL în campania pentru referendum - n.r.)”, conchide liderul PNL.

Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

 

Citește și: