Cătălina Mănoiu
1000 vizualizări 9 mar 2016

"Astăzi, am depus acţiunea la instanţa de contencios administrativ. Se va judeca de urgenţă. Aşteptăm, aşa cum am aşteptat până acum, să vedem termenele pe care instanţa de contencios administrativ ni le va da şi procedura merge mai departe. Suntem în desfăşurare", a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a afirmat că nu vede niciun fel de dificultate în a organiza un al doilea tur de scrutin la două săptămâni după data de 5 iunie, dacă decizia instanţei va fi favorabilă sesizării PNL.

"O problemă de timp invocată de PSD nu o să poată înfrânge niciodată o dispoziţie constituţională sau o decizie a CCR. Câtă vreme suntem înainte de data de 5 iunie, suntem în timp. Nu văd niciun fel de dificultate în a organiza un al doilea tur de scrutin la două săptămâni după data de 5 iunie", a răspuns Alina Gorghiu, solicitată să comenteze afirmaţia PSD, potrivit căreia nu mai este timp pentru modificarea legislaţiei, întrucât organizarea alegerilor din iunie se face deja în baza legii electorale în vigoare.

Copreşedintele PNL a mai spus că PSD nu a vrut de la început alegeri locale în două tururi de scrutin şi a mizat pe efectele produse de Ordonanţa 55/2014 care a permis traseismul politic şi în baza căreia 500 de primari au migrat la PSD.

Guvernul a răspuns marţi la plângerea PNL, depusă pe 12 februarie la Secretariatul General al Guvernului, prin care înştiinţează că va ataca Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale.
În cazul legilor în vigoare Curtea Constituţională poate fi sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate doar de către instanţa de judecată sau de arbitraj comercial în faţa căreia s-a invocat excepţia sau direct, de Avocatul Poporului.

Citește și: