Cristina ANDREI
644 vizualizări 9 apr 2016

„11 aprilie, luni, primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. (...) Liberalii vor să demonstreze în instanţă faptul că alegerea într-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstituţională. (...) Le spun tuturor că este suficient timp să avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri", a declarat Gorghiu.

În legătură cu varianta în care PNL ar pierde acest proces, Alina Gorghiu spune că refuză să se gândească la aşa ceva şi că speră că decizia finală va fi aceea de trimitere a excepţiei către Curtea Constituţională.

„Luni vom vedea decizia şi vom avea desigur un punct de vedere foarte clar pe această temă", a adăugat copreşedintele PNL.

Primul termen al procesului în care PNL contestă Hotărârea de Guvern prin care a fost stabilită organizarea alegerilor într-un singur tur de scrutin se judecă pe 11 aprilie la Curtea de Apel Bucureşti. Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 9 martie, la Secţia de contencios administrativ a CAB.

Citește și: