Gandul.info
Valentin Pircalabu
697 vizualizări 22 apr 2018

Întrebat dacă PNL va depune, în actuala sesiune parlamentară, o moţiune împotriva Guvernului, Ludovic Orban a răspuns: “Da, cu siguranţa”. Preşedintele PNL a anunţat că, săptămâna viitoare, liberalii vor depune la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

“România este cred că singura ţară a Uniunii Europene unde se mai moare de gripă, avem 134 de decese care sunt cauzate de gripă, avem decese care sunt cauzate de rujeolă. Starea este absolut catastrofală în sistemul de sănătate, iar din acest motiv am decis să depunem moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, în condiţiile în care solicităm ca ministrul să plece acasă, evident, de mână cu Olguţa Vasilescu, care este iniţiatoare proiectului de act normativ privind regulamentul sporurilor şi creşterile salariale”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a criticat şi modul cum sunt trataţi medicii de familie, despre care spune că au fost transformaţi “în birocraţi”.

“În toate ţările europene,din bugetul de sănătate, din asigurări de sănătate, o cotă de minim 10 la sută, deşi media este în jur de 13% -14 % la nivel european se duce către medicina de familie. La noi, alocările din bugetul asigurărilor sociale către medicina de familie sunt de 5,8%. Medicii de familie au fost transformaţi în birocraţi, peste 50 la sută din timpul pe care şi-l petrec, nu şi-l petrec ca să îşi exercite profesia, ci şi-l petrec numai ca să scrie hârţoage care le sunt solicitate de cei de la minister sau de cei de la Casa de Sănătate”, a mai spus preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Citește și: