Diana Grigore
592 vizualizări 23 mai 2018

''PSD-iştii mint când spun că au bani pentru pensii şi salarii! Nu. Bugetul nu are incluşi banii pentru pensii şi salarii! În fiecare lună, guvernul se împrumută la cele mai mari dobânzi din UE, pentru a face rost de bani pentru pensii şi salarii. În primul trimestru, a fost de nevoie de 5 miliarde de lei. Bani împrumutaţi cu dobândă. Acest comportament iresponsabil din partea acestor guverne ticsite de incompetenţi este decontat de generaţiile viitoare şi de sectorul privat de azi, hărţuit cu ANAF, taxe, accize şi birocraţie", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Cîţu susţine că, deşi în buget sunt incluşi banii pentru pensii şi salarii, veniturile nu există încă, fiind colectate sau împrumutate.

''În buget sunt incluse cheltuielile cu pensii şi salarii, iar veniturile pentru plata acestora sunt estimate. Aceste venituri nu există înca. Trebuie colectate sau împrumutate.Când tragem linie, vedem că în 2017, Guvernul a împrumutat aproximativ 25 de miliarde lei şi a redus cheltuielile cu 20 miliarde lei de la investiţii, pentru a putea plăti pensiile şi salariile. Peste două treimi din cheltuielile bugetare sunt pentru pensii si salarii, de aici şi problemele de finanţare'', a mai precizat senatorul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut marţi Executivului să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului şi ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

"Se discută despre Pilonul II de pensii. Din păcate până şi cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinţează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce ţintesc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Unii îşi pun întrebarea dacă aceşti bani, dacă se suspendă Pilonul II vor fi folosiţi în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public documentat la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani pentru pensi şi salarii până la sfârşitul anului?", a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: