Gandul.info
Gabriel Pecheanu
Cătălina Mănoiu
223 vizualizări 3 ian 2018

”Partidul Naţional Liberal susţine revendicările medicilor de familie şi acuză guvernul lui Dragnea şi Tudose de cinism pentru că lasă bolnavii fără reţete compensate şi medicamentele necesare”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El a ţinut să reamintească faptul că PNL a depus un amedament la Legea bugetului de stat pentru creşterea finanţării medicinei primare la nivelul recomandat de Banca Mondială de 12% din fondul unic al asigurărilor de sănătate, însă a fost respins de majoritatea PSD - ALDE.

”Dacă Tudose ar fi vrut cu adevărat să găsească o soluţie la revendicările medicilor de familie, trebuia să ceară colegilor din coaliţia PSD - ALDE să admită amendamentul depus de PNL la Legea bugetului de stat. Premierul Mihai Tudose i-a minţit pe medicii de familie când le-a promis că va căuta o soluţie la fel cum a minţit de atâtea ori că îl va demite pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Greva medicilor de familie arată că sistemul sanitar este în colaps iar Tudose trebuie să-l demită urgent pe ministrul Bodog, responsabil pentru dezastrul din sănătate”, a adăugat Dancă.

Citește și: