Diana Grigore
171 vizualizări 5 iun 2019

„PNL a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor să îl invite, săptămâna viitoare, pe ministrul Teodor Meleşcanu la -Ora Guvernului-. Nici până acum nu a fost aplicată vreo sancţiune celor vinovaţi pentru haosul din secţiile de votare din diaspora, culminând cu restrângerea dreptului de vot. Este de neacceptat ca ministrul direct responsabil pentru această situaţie să vină în faţa românilor doar cu scuze, încercând să se scuture de orice vină!”, a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.

Liderul deputaţilor PNL a afirmat că aşteaptă ca ministrul de Externe să dea explicaţii cu privire la faptul că mulţi cetăţeni români din Diaspora nu au putut vota pe 26 mai.

„La Ora Guvernului, aşteptăm de la Teodor Meleşcanu precizări clare despre motivele pentru care românii din străinătate nu au putut vota. De asemenea, aşteptăm ca atât ministrul, cât şi ceilalţi vinovaţi de sabotarea procesului de vot să îşi asume responsabilitatea şi să îşi prezinte demisiile!”, a conchis Turcan.

De asemenea, senatorii liberali au despus la Senat o moţiune simplă la adresa Ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu. Dezbaterea moţiunii, depusă de PNL, USR şi PMP, va avea loc marţi, 11 iunie, de la ora 16:00.

Demersurile Opoziţiei vin în contextul în care, pe 26 mai, votul din diaspora s-a desfăşurat cu dificultate. Astfel românii au stat la coadă ore în şir pentru a vota, iar unii nici nu au mai apucat să îşi exercite acest drept.

Citește și: