39 vizualizări 27 apr 2010

În locul vetustului carnet de partid, pe care nici preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu-l mai poartă în portofelul său negru, din piele, nou intraţii în lupta politică vor primi, pe 2 mai, carduri de membru cu reducere la film şi la restaurant.

Dincolo de importanţa lor politică, numitele carduri vor conferi posesorilor dreptul de a obţine reduceri la teatru, film, restaurante, cafenele şi diverse magazine, după cum scrie Mediafax.

Pentru a revela însă şi rostul oficial al unui document de partid, cardurile conţin înscrisuri de genul: "Membru PSD, nr. ....", "Vreau Viaţă prosperă, România corectă, Sprijin pentru cei slabi, străzi, spitale, şcoli moderne, respect pentru cei în vârstă", pe avers. Pe verso mai scrie "Luptăm împotriva nedreptăţii, mizeriei, corupţiei, abuzurilor, sărăciei". Promisiuni prefect adaptate politicii de stânga a PSD, necesare activistului în procesul degustării cafelei sau a vizionării producţiilor revoluţionare în 3D.

Dragnea, omul cu cardul

Unul dintre aceşti 3D este Liviu Dragnea, secretarul general al PSD. "Este nou model de legitimaţie, de membru, am făcut eu un nou model de carnet de membru şi l-am făcut tip card. L-am prezentat ca propunere la Comitetul Executiv de la Râmnicu Vâlcea, l-au aprobat, şi primii cărora le vom da acest carnet de membru sunt cei care s-au înscris on-line, care vor primi cardul de 2 Mai", declară secretarul general pentru NewsIn.

El mai spune, de asemenea, că pe fiecare card plasticat va fi trecută semnătura preşedintelui partidului, Victor Ponta şi a sa, iar fiecare card în parte va avea un cod de bare. Acestea, însă, vor deveni generatoare de discount numai după ce toată suflarea pesedistă va intra în posesia unui astfel de document "programatic". "Când o să dăm cardurile noi la toţi membrii, atunci când ai sute de mii de potenţiali clienţi sigur că poţi discuta multe lucruri de genul ăsta, adică reduceri şi aşa mai departe", a precizat Dragnea.

Ponta a decartat din lipsă de informaţii

Victor Ponta va oferi, pe 2 Mai, de Ziua Tineretului, la sediul central al partidului, cardurile de membru cu discount noilor înscrişi în PSD. "Nu vă pot spune nimic despre aceste carduri, pentru că nu ştiu nimic", a păstrat, ieri, Ponta discreţia asupra evenimentului. El a precizat pentru Gândul: "Presa o fi aflat de la locul în care se fac. Până le voi înmâna, pe 2 Mai, am să aflu şi eu ce e cu ele. Domnul Dragnea a venit cu ideea să facă nişte carduri, carduri pur şi simplu. Nu cât buletinul, ceva mai mici. E corect şi e modern. Aşa e frumos, cu bară, ca să ştim ce membri avem".

Citeşte mai departe în pagina următoare de ce susţine Mircea Geoană că ideea nu e nouă

Citește mai departe:

Citește și: