Cristina ANDREI
1888 vizualizări 21 ian 2016

Judecătorii au dispus în favoarea cererii pentru înregistrarea fundaţiei lui Victor Ponta, constatând că, de această dată, au fost îndeplinite toate formalităţile necesare.

"Admite cererea formulata de Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Dispune înscrierea ca persoană juridică în registrul special al instanţei a asociaţiei cu denumirea Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Cu apel care se depune la Judecătoria sector 5 Bucureşti în 5 zile de la pronunţare pentru petentă şi de la comunicare pentru Ministerul Public", se menţionează în decizia judecătorilor. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Avizul favorabil vine la o săptămână după amânarea procesului pe motiv că reprezentantul fundaţiei nu ar fi depus la dosar toate actele de care era nevoie.

Pe 15 decembrie 2015 au fost iniţiate în instanţă primele proceduri şi au fost depuse primele acte de înfiinţare, însă, până acum, procesul a fost amânat din lipsa unor documente. Surse politice au declarat pentru gândul că această fundaţie nu va fi implicată în politică, ci va avea ca scop promovarea proiectelelor regionale şi internaţionale. Aceleaşi surse au spus şi că nici în viitor Asociaţia "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" nu se va implica "sub nicio formă" în activităţi politice.

Cel mai probabil, noua structură îi va avea drept vicepreşedinţi pe Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin şi va fi condusă de un consiliu care îi va avea în componenţă şi pe alţi câţiva foşti miniştri din cabinetul Ponta.
 


 

Citește și: