Cristian ANDREI
1491 vizualizări 3 iul 2014

Premierul Victor Ponta a venit, la Comitetul Executiv, cu un mesaj care a stârnit iritare printre social-democraţi. Liderul PSD le-a spus colegilor de partid că este posibil ca între turul unu şi turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, să anunţe un tandem cu un alt candidat de la prezidenţiale.

"Între turul unu şi turul doi este posibil să anunţ un premier care nu este de la PSD, care a candidat în alegeri şi ne susţine pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale", le-a comunicat Ponta pesediştilor reuniţi la Comitetul Executiv de la Orăştie.

Chiar dacă nu s-a pronunţat direct numele fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, social-democraţii au înţeles că la acesta se referă Victor Ponta în mesajul său. Tăriceanu a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale, iar în cazul în care va obţine un scor de peste 7%, este luat în calcule pentru a fi nominalizat la funcţia de premier din decembrie. Surse din PSD au declarat pentru gândul că Ponta le-a spus apropiaţilor săi că nu este exclus ca oamenii din jurul lui Tăriceanu să primească şi funcţii în Guvern.

De altfel, când şi-a anunţat plecarea din PNL, Tăriceanu a negociat cu Ponta şi posturi ministeriale pentru apropiaţii săi. În martie, Ponta a condiţionat aceste numiri de ruperea din PNL a cel puţin 30 de parlamentari, care vor susţine şi guvernul Ponta. Tăriceanu nu a reuşit să strângă acel număr de parlamentari în primăvară, dar astăzi a început să adune în jurul său aproximativ 20 de parlamentari. Avându-i pe aceştia în spate, Tăriceanu va încerca să negocieze funcţii ministeriale pentru oamenii care se vor alătura "grupului de iniţiativă" din jurul său, care va constitui nucleul pentru viitorul Partid Liberal Reformator.

După anunţul lui Ponta, vechea gardă din PSD s-a arătat revoltată de acest mesaj venit din partea preşedintelui partidului, aceasta dorind ca premierul să provină din rândurile social-democraţilor.

Citește și: