Cristian ANDREI
652 vizualizări 17 mar 2014

Premierul Victor Ponta susţine că  dosarul „ASTRA – Adamescu” reprezintă o „bombă”, fiind informat de „acele uriaşe fraude” şi de aceea trebuie făcută „curăţenie la sânge în domeniul asigurărilor”. Afirmaţiile premierului vin în contextul în care se discută despre un nou şef la Autoritatea de Supraveghere Financiară, după demisia lui Dan Radu Ruşanu, printre numele propuse fiind şi cel al lui Nicolae Dănilă – BNR.

Premierul a discutat cu guvernatorul BNR despre nominalizarea unei persoane care să fie numită la conducerea ASF. Potrivit lui Ponta, viitorul şef al ASF trebuie să fie o „persoană nepolitică, cu suficienţă experienţă şi prestigiu în domeniu”. El a admis că şi-ar dori ca Nicolae Dănilă de la BNR să preia această funcţie, precizând că totul depinde şi de acceptul celor cărora li se propune acest post.

„Cei vinovaţi de la ASF ar trebui să-şi dea demisia. Celorlaţi nu ar trebui să le fie frică să meargă mai departe cu dosarul ASTRA – Adamescu, că de fapt marea bombă acolo, sute de milioane de euro fraudaţi, sunt la Astra şi la domnul Adamescu. Acum unii probabil au interpretat că ceea ce i se întâmplă domnului Ruşanu, important este că acolo trebuie aplicată legea şi dacă este adevărat ce am fost noi cu toţii informaţi despre acele uriaşe fraude trebuie făcută curăţenie la sânge în domeniul asigurărilor”, a spus Ponta.

Citește și: