Cristian ANDREI
14010 vizualizări 3 dec 2013

Premierul Victor Ponta a prezentat în faţa grupurilor parlamentare ale USL planul de autostrăzi pe care Guvernul intenţionează să le realizeze. Ponta a propus chiar votarea unui proiect de lege în Parlament, prin care viitoarele guverne să fie obligate să respecte finalizarea acestor lucrări de infrastructură. În sală, prezentarea lui Ponta a trezit reacţii amuzante, deputatul PSD, Mădălin Voicu, când a văzut cum s-a înroşit harta de autostrăzi a exclamat: “hai mă, nu exageraţi”

Prim-ministrul a rostit de câteva ori că aceasta este o “strategie realistă” şi că reprezintă un proiect important al USL: “acela de a avea în mod realist o reţea de autostrăzi”. “Proiecte şi hărţi s-au făcut foarte mult înainte, dar s-au făcut puţine lucruri în mod real”, a reluat Ponta discursul despre faptul că aceste autostrăzi vor deveni realitate.

Premierul le-a spus parlamentarilor că de la Uniunea Europeană “România are trei miliarde de euro mari şi laţi”.

 

Pe harta autostrăzilor prezentată de Victor Ponta s-a regăsit şi autostrada Braşov – Bacău, insistent promovată de deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Din autostrada Iaşi – Târgu Mureş în prezentarea premierului şi a Ministerului Transporturilor s-a regăsit doar porţiunea Iaşi – Neamţ.

Ponta nu i-a uitat pe foştii miniştri ai Transporturilor, Traian Băsescu şi Anca Boagiu, despre primul spunând că s-a opus construcţiei de autostrăzi, iar despre Boagiu a spus că deşi constructorul unor autostrăzi este la închisoare, ministrul este în libertate.

Citește și: