Alexandru Moise
17255 vizualizări 5 iul 2012

Premierul Victor Ponta a plecat pentru un minut din şedinţa cu oamenii de afaceri de la Camera de Comerţ pentru o discuţie telefonică, afirmând la întoarcere că a aflat că preşedintele Traian Băsescu îl lasă fără ministrul de Externe.

"Am ieşit din sală, pentru că am fost sunat şi am aflat că Traian Băsescu tocmai mă lasă fără ministrul de Externe", a spus Ponta.

La această oră, premierul participă în continuare la discuţia cu oamenii de afaceri.

Administraţia Prezidenţială susţine că preşedinţia nu a făcut niciun demers împotriva ministrului de Externe. "Preşedinţia nu a făcut niciun demers împotriva domnului Andrei Marga", a declarat, pentru gândul, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Care este motivul invocat de Ponta

Băsescu ar vrea să-l suspende pe Andrei Marga, pentru că ministrul insistă pentru numirea unui ambasador care nu are avizul Parlamentului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

"Este vorba în principal de ambasadorul de la Roma", au arătat sursele.

Ministrul Afacerilor Externe a fost anunţat de către Administraţia Prezidenţială că va fi suspendat dacă nu trimite toate documentele aferente numirii unor ambasadori, în special a celui propus pentru Roma, a declarat premierul Victor Ponta.

Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului au respins, pe 26 iunie, propunerea MAE ca Dana Manuela Constantinescu să fie numită ambasator al României în Italia, cu reprezentare şi în Malta şi San Marino.

Propunerea a întrunit 9 voturi "împotrivă", trei voturi "pentru" şi două abţineri.

În cadrul audierilor, ea nu a ştiut să spună numele miniştrilor italieni care deţin portofoliile de Interne şi Externe.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebat despre faptul că premierul Victor Ponta a spus că a aflat că Traian Băsescu tocmai îl lasă fără ministrul de Externe, că nu ştie despre ce este vorba.

"Nu ştiu, nici nu ştiu la ce vă referiţi", a spus Marga.

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu premierul sau cu preşedintele Traian Băsescu privind o eventuală suspendare a sa din funcţie, precum şi despre reproşurile care i-ar fi aduse, Marga a spus ca nu a avut nicio discuţie pe această temă şi că nici nu întelege despre ce ar fi vorba.

Citește și: