Sorina Ionaşc
12570 vizualizări 15 iul 2015

Premierul Victor Ponta susţine că nu doar că l-a informat oficial pe preşedintele Klaus Iohannis de plecarea la Jocurile Olimpice de la Baku, ci că la acel eveniment au participat atât vicepremierul Gabriel Oprea, cât şi unul dintre consilierii prezidenţiali.

”Am fost la Baku cu domnul vicepremier Oprea, era şi consilierul prezidenţial, apropo de minciuni din astea. Cred că domnul...îmi scapă acum, unul dintre consilierii prezidenţiali, care a stat vreo trei zile pe la Baku. Sunt doi fraţi gemeni de la PNL. Nu pot să plec pe şest. Când ai ofiţeri SPP, nu ai cum”, a spus Victor Ponta, invitat la B1 TV.

Consilierul prezidenţial care are şi un frate geamăn este Andrei Muraru, fostul preşedinte al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCMER), fost membru PNL.  Fratele său este Alexandru Muraru.

În plus, premierul a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis că va merge la Jocurile Olimpice de la Baku.

”Chestiunea cu Baku era de mult. Am întrebat dacă merge preşedintele, preşedintele mi-a comunicat că nu şi atunci am comunicat eu oficial că merg, prin Ministerul de Externe. Ce credeţi, că m-am trezit eu aşa, într-o zi, într-un avion de Baku?”, a mai spus prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a participat la festivităţile din Azerbaidjan, fiind fotografiat alături de preşedintele rus, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei. În şedinţa de guvern de pe 10 iunie, Ponta a anunţat că va merge la Baku.

La momentul respectiv, şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a spus că a aflat ”din alte surse” de plecarea premierului, criticând prezenţa sa la Baku, în condiţiile în care alţi lideri europeni au refuzat să participe.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu ştia de vizita pe care a făcut-o Victor Ponta. Şeful statului a declarat că a aflat „pe surse” despre decizia lui Ponta, atunci când nu mai era nimic de făcut. „Faptul că primul ministru s-a dus la Baku l-am aflat pe surse după ce a plecat”, a declarat Iohannis. Întrebat dacă premierul l-a sunat în ultimele zile saăi spună despre vizita sa externă, despre deplasarea în Turcia sau „La mulţi ani! ”, preşedintele a răspuns: „Nici Baku, nici „La mulţi ani”, nici Turcia”

Citește și: