Sorina Ionaşc
38118 vizualizări 15 iul 2015

Premierul Victor Ponta a anunţat că ar fi dispus să-şi dea demisia din fruntea Guvernului doar dacă preşedintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-o înţelegere scrisă, că noul prim-ministru va fi tot din partea actualei coaliţii, nu de la PNL.

”Dacă se face o un acord scris cu preşedintele ţării şi o înţelegere la nivelul coaliţiei, să fie altcineva premier, dar să rămână coaliţia asta la putere până în 2016, atunci sigur, îmi dau demisia. Dar domnul Iohannis vrea guvernul lui, guvernul PDL. Această coaliţie are o majoritate pe care am tot verificat-o”, a spus Victor Ponta, la B1 TV.

În plus, premierul a spus că ”nu se consideră de neînlocuit”, însă nu îşi doreşte ca la Palatul Victoria să ajungă cineva de la PNL, precum Cătălin Predoiu.

”La guvern, eu nu îmi dau demisia ca să vină cineva de la PDL. Mă consider un prim-ministru care a avut rezultate. Vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul şi să fie o guvernare de cinci ani de succes”, a mai spus Ponta, adăugând că ”i-a trecut prin cap să-şi dea demisia.

Premierul a mai spus că nu se aştepta ca preşedintele Iohannis să-i ceară demisia. „Până în 5 iunie, Iohannis nu are ce să reproşeze. Preşedintele nu trebuia să intre într-o chestiune a justiţiei. Nu mă aşteptam să-mi ceară demisia. Am crezut că Iohannis va acţiona ca preşedinte al României. În 5 iunie, Iohannis a folosit o chestie a justiţiei. Preşedintele României nu se ocupă cu aşa ceva. Poate că e mai bine să colaborăm instituţional”, a explicat premierul.

 

 

Victor Ponta anunţă în ce condiţii VA DEMISIONA. Ce îi cere în schimb preşedintelui Klaus Iohannis: http://goo.gl/aD1ediŞtire în curs de actualizare

Posted by Gandul on 15 Iulie 2015

 

Citește și: