Cristian Fierbinţeanu
12484 vizualizări 3 nov 2014

Întrebat ce ar trebui să facă Traian Băsescu pentru a fi suspendat iarăşi din funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Să încalce grav Constituţia". El a adăugat că actualul şef al statului încalcă în mod constant Constituţia "câte puţin".

Premierul a spus că se gândeşte că ar fi drept ca, la câte pensii a tăiat şi la cât de mult a încălcat Constituţia, preşedintele Băsescu să nu primească pensie de pe urma funcţiei, scurtându-i-se mandatul. Ponta a precizat că, din câte ştie, pentru a primi pensie un preşedinte trebuie să fi avut mandat întreg, fără a fi demis.

Întrebat dacă va fi suspendat Traian Băsescu, Ponta a subliniat că el doar se gândeşte că ar fi drept ca preşedintele actual să nu primească pensie, prin scurtarea mandatului. "Nu ştiu dacă se va întâmpla", a spus Ponta.

El a mai adăugat că dacă va putea evita o criză politică în România, o va face. "Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu poate să facă ce vrea", a precizat premierul.

Răspunzând unei întrebări, Ponta a dat ca exemple de încălcări ale Constituţiei din partea lui Train Băsescu recentele declaraţii ale acestuia la adresa Justiţiei în contextul procesului în care este implicat Mircea Băsescu şi la adresa serviciilor de informaţii în contextul fotografiilor cu Elena Udrea la Paris.

Citește și: