Anca SIMINA
26110 vizualizări 3 feb 2014

Premierul Victor Ponta susţine că a fost chestionat, duminică, "un sfert de oră în CSAT" de către preşedintele Traian Băsescu în legătură cu crearea Departamentului pentru Intervenţii de la Ministerul de Interne

"Un sfert de oră ne-a vorbit despre ce rău facem că facem departamentul domnului Arafat. Problema lui era de ce îl punem pe domnul Arafat şef. E o chestie personală", a spus Victor Ponta într-un interviu la Antena 3.

Miercuri, la o săptămână după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, Guvernul a reorganizat instituţiile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă. La Ministerul de Interne, acolo unde se crea şi până acum Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, s-a înfiinţat  Departament pentru Intervenţii. Dacă până acum conducerea Comandamentului îi revenea ministrului de Interne, de  acum înainte situaţia va fi gestionată de un secretar de stat care va fi şi şeful Departamentului. Primul numit în această funcţie este  Raed Arafat,  fost secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii.

"Vom construi Departamentul pentru Interveţii la situaţii de urgenţă care să aibă în coordonare ISU, Inspectoratul de Aviaţie, dar şi coordonarea efectivă aceea ce înseamnă ambulanţă, UPU. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi astăzi cel mai potrivit e domnul Arafat pe care îl voi numi în funcţie", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Citește și: