Clarice DINU
2934 vizualizări 4 iul 2012

"Este destul de riscant să fii premier în România", a fost comentariul pe care premierul Victor Ponta l-a făcut în discursul susţinut la ceremonia organizată de Ambasada Statelor Unite cu ocazia zilei naţionale. Declaraţia vine după două zile în care ambasadorul Mark Gitenstein şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evoluţiile politice de la Bucureşti.

Ponta a ţinut să-l asigure însă că indiferent de controversele politice toate partidele susţin parteneriatul României cu Statele Unite.

"Politica românească este controversată, dar este un punct asupra cărora toate partidele au fost de acord că avem nevoie de un parteneriat cu SUA", a spus premierul.

Ponta i-a spus lui Gitenstein că vrea să-i împărtăşească acum din experienţa sa americană, precizând atât că ambasadorul îşi încheie mandatul, cât şi faptul că nu ştie cât va mai fi premier.

"Nu ştiu dacă anul viitor voi mai fi prezent aici. Este destul de ricant să fii de premier în România", a spus Ponta, adăugând că a învăţat de la americani că "numai judectori si procurori independenţi pot oferi ce e mai bun pentru societate".

 

Citește și: