26 vizualizări 23 apr 2010

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, şi-aexprimat speranţa că social-democraţii ar fura mai puţin decâtdemocrat-liberalii dacă ar fi la putere şi i-a pus pe tineriimembri PSD să îşi imagineze ce ar face ei dacă ar fi ei în locullui Boc, Berceanu şi Videanu.

"Nu-mi doresc foarte tare doar să câştigăm alegerile sau doar săvenim noi în locul lui Boc şi a lui Berceanu şi a celorlalţi. Dacănu creăm un alt sistem, nu o să obţinem nici mai multe voturi şinici nu o să ne fie nouă mai bine. Încercaţi să vă gândiţi osecundă dacă mâine vom fi noi în locul lui Boc, Berceanu, Videanu.Ce am face? Bun, sper că am fura mai puţin. Ăsta e primul lucru,dar nu e suficient. Sistemul oricum funcţionează foarte prost şioricum se duce în jos. Se duce mai repede dacă eşti incompetent, seduce mai încet dacă, să zic, eşti un pic mai competent şi un picmai onest. Dar oricum sistemul se duce în jos, nu poţi să-l opreştipentru că problema e mult mai profundă", a declarat Ponta, citat deMediafax, la o dezbatere organizatăde TSD, cu ocazia evenimentului "Ziua porţilor deschise".

El le-a solicitat tinerilor social-democraţi să se gândeascădacă în 2012 sau în 2013 vor avea puterea de a nu cere cademocrat-liberalii din adminstraţie să fie daţi afară şi înlocuiţicu membri PSD.

"O să aveţi puterea în 2012 sau 2013 să nu veniţi şi să spuneţi:haideţi să-i dăm pe toţi afară ai PDL-ului, să-i punem pe ainoştri? O să aveţi puterea asta? Eu am văzut cum a fost: până laCongres, toată lumea a vrut să mă susţină ca să nu se mai întâmplece s-a întâmplat înainte. De atunci încoace toată lumea e pe lamine pe la birou să facem la fel cum a fost înainte, să pun eu dela centru, să-l sprijin pe X contra lui Y. Decizia mea de acum e sănu facem la fel", a mai spus Ponta.

Citește și: