Cristian ANDREI
13816 vizualizări 18 iun 2012

Premierul Victor Ponta, întors de la o vizită în Austria, a comentat acuzaţiile de plagiat. "Mi se pare jenant faptul că se susţine că aş fi plagiat un profesor universitar, domnul Ion Diaconu, care a scris prefaţa lucrării mele de doctorat", a precizat Victor Ponta.

Premierul a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Traian Băsescu se află în spatele articolelor din presa internaţională în care este acuzat de plagiat. "Trei zile la rând, Traian Băsescu a dat mesaje prietenilor săi, domnului Funeriu... Eu sunt obişnuit cu Traian Băsescu, acum s-a supărat pe mine şi mi-a studiat teza de doctorat, dar mergem mai departe. M-am uitat şi eu pe articol (n.r. din Nature). Nature este revista unde dă Funeriu interviuri", a declarat Ponta.

Premierul a precizat încă o dată că el va fi cel care merge la Bruxelles, la Consiliul European din 28-29 iunie, şi nu preşedintele Traian Băsescu.

"Tot o să merg la Consiliul European, spun ca să înţeleagă şi preşedintele Băsescu. Acum s-a supărat pe mine şi mi-a studiat teza de doctorat. Nu-i nimic, mergem mai departe", a declarat premierul pe aeroportul Henri Coandă, după ce s-a întors din Austria.

Victor Ponta a spus că revista Nature este cea " în care dă Funeriu interviuri".

"Sunt gata să mă supun la orice verificare", a conchis premierul.

CITEŞTE AICI MAI MULTE DETALII DESPRE SCANDALUL DE PLAGIAT.

 

Citește și: