Cristian ANDREI
156 vizualizări 2 dec 2013

Premierul Victor Ponta susţine că intervenţia jandarmilor în Pungeşti a fost 100% legală, deoarece este vorba de o proprietate privată.

„Cred că România poate fi o ţară democratică dacă toţi respectăm legile. Dar nu vom accepta ca 20, 70 de oameni să încalce legea, este vorba de o proprietate privată, cei de la Chevron îşi pun gard, îşi păzesc o proprietate privată, este vorba de o proprietate privată”, a spus Ponta, adăugând că la fel s-ar fi acţionat dacă era vorba de „terenul de la Nana”.

Ponta a adăugată că forţele de ordine au acţionat sută la sută conform legii.

„Ministerul de Interne a procedat corect, în rest dezinformările au trecut cu mortul care a înviat, asta e problema legată de aplicare legii. Orice proprietate privată trebuie apărată de statul român şi asta au făcut jandarmii. Nu a mers cineva peste un eco-anarhist”, a precizat social-democratul.

Prim-ministrul a insistat că ţara noastră are nevoie de independenţa energetică.

„Este un proiect naţional important, trebuie să aplicăm legea şi trebuie să vedem care este interesul naţional. Proiectul de a fi independenţi energetic, să ajutăm cu adevărat Moldova, atunci cine vrea viitorul României şi al Moldovei trebuie să fie în favoarea ideii de independenţă energetică”, a conchis premierul.

 

Citește și: