54 vizualizări 18 mai 2010

"Domnul Voinescu se comportă ca un fascist, şi domnul Lăzăroiu la fel. Ţipă înainte, pentru ca, ulterior, să poată provoca ei violenţele despre care vorbesc", a declarat Ponta pentru Gândul. El spune că mitingul de miercuri este organizat de sindicate, "la fel cum au mai fost organizate alte zeci de mitinguri şi nu a existat niciodată, niciun fel de problemă". Ponta respinge categoric acuzele lansate de liderii PDL, potrivit cărora unii dintre membrii PSD ar fi infiltrat acţiunile de protest ale pensionarilor, încercând să provoace acte de violenţă.

"Mă surprinde că nimeni nu-i întreabă pe aceşti domni de unde ştiu aceste lucruri despre care fac afirmaţii atât de sigure. Are domnul Voinescu un serviciu de informaţiii la dispoziţie şi nu ştiu eu?! S-au referit la aşa ceva domnul Blaga sau domnul Maior? Nu, pentru că sunt oameni serioşi" a spus Victor Ponta, foarte nervos. "Domnii Voinescu şi Lăzăroiu, ca doi fascişti ce sunt, lansează astfel de provocări aşa cum a procedat şi Hitler în anii 30, atunci când a dat foc la Reichstag, acuzându-şi apoi adversarii politici".

Ponta mai spune că acest gen de a lupta împotriva opoziţiei "prin provocări şi prin ameninţări" este tipic pentru un "partid de extremă dreaptă". "PDL se pare că s-a transformat într-un partid de extremă dreapta. Şi dacă nu tot, cel puţin cei doi domni despre care am vorbit".

Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să-l demită pe Lăzăroiu

Liderul deputaţilor pesedişti, Viorel Hrebenciuc a dat, ieri, un comunicat de presă, în care îi cere preşedintelui Băsescu să-şi demită consilierul: "Diversiunea lansată de domnul Lăzăroiu, probabil la sugestia preşedintelui, oricum în numele acestuia, în calitate de consilier prezidenţial, se referă la faptul că la o manifestaţie de zeci de mii de oameni este posibil să apară tulburări, astfel putem induce ideea că PSD este autorul moral al acestora. La rândul nostru putem să credem că cei care sunt la putere vor fi dispuşi să tulbure intenţionat aceste manifestări antiguvernamentale. Ne-am găsi astfel în situaţia în care Hoţul strigă hoţii! Respingem cu fermitate asemenea procese de intenţie şi pentru a nu ne lăsa să credem că este amestecat în această diversiune, îi cerem preşedintelui Băsescu să-l demită pe consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, pentru atitudinea partizană, pe care a dovedit-o cu această ocazie".

Citește și: