Cristian ANDREI
27501 vizualizări 21 ian 2013

Premierul Victor Ponta i-a transmis azi ministrului Economiei, Varujan Vosganian că poate să plece din Guvern dacă nu-i place schema de organizare a acestuia. În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că în Guvern sunt multe nemulţumiri, inclusiv ale premierului, dar nimeni nu pleacă acasă.

VESTE BUNĂ PENTRU SALARIAŢI: SE VA ÎNTÂMPLA ÎN DOUĂ ETAPE

DECIZIA de ultimă oră care îi va afecta pe toţi ŞOFERII din România începând cu 1 februarie!

Ministrul Economiei a criticat pe blogul personal desele schimbări instituţionale pe care le-a suferit de-a lungul timpului ministerul pe care îl conduce. Totodată, el a declarat la Antena3 că "misiunea miniştrilor delegaţi a creat oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituţie a fost inventată ca să destabilizeze miniştrii liberali de atribuţiile lor".

Replica premierului a venit imediat, Victor Ponta sugerându-i lui Varujan Vosganian să-şi dea demisia din Guvern dacă nu-i place schema de organizare a acestuia.

"Dacă cineva e nemulţumit de structura Guvernului, nu-l ţine nimeni cu forţa. Poate să plece. Dacă e vreun ministru nemulţumit de ceea ce face, am spus că nu-l ţine nimeni cu forţa. Sugerez oricărui ministru care este nemulţumit de activitatea sa în Guvern că nu este de neînlocuit, ba, dimpotrivă, fac imediat propuneri pentru altcineva. Dacă cineva nu e mulţumit de ce face la Guvern, pleacă şi vine altcineva care e mulţumit. Amatori de funcţii de miniştri sunt întotdeauna", a declarat premierul.

Crin Antonescu a jucat rolul moderatorului între premier şi ministrul liberal al Economiei.

"Când este vorba de Guvern de coaliţie eu cred că există nişte modalităţi să facem în aşa fel încât să fim toţi mulţumiţi. Este greu să fim toţi mulţumiţi, premierul este de multe ori nemulţumit şi nu pleacă acasă. Trebuie să folosim aceste criterii, aceste mecanisme democratice, mecanisme de maturitate politică care să facă ca echipa să funcţioneze cu liderul ei în frunte. Acestea nu sunt pe departe tensiuni de natură politică, partinică, ci sunt de natură organizatorică. Şi noi şi PSD avem miniştri delegaţi", a spus Antonescu.

Citește și: