4516 vizualizări 3 iul 2014

Victor Ponta îi răsplăteşte pe oamenii lui Dan Diaconescu şi Călin Popescu Tăriceanu cu funcţii în Guvern. Nu la masa miniştrilor însă, ci în eşalonul doi de la Palatul Victoria. Astfel, secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. De asemenea, Ioana Lambru, o apropiată a grupării lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost numită secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi, numirea secretarului general al PPDD, Liviu Robert Neagu, în postul de secretar general adjunct al Guvernului şi, întrebat de jurnalişti ce îl recomandă pe acesta pentru această funcţie, a răspuns: "Vocea şi talentul !".

El a adăugat că persoana care ocupă acest post trebuie să lucreze cu prim-ministrul la buna desfăşurare a activităţii Guvernului şi, cu siguranţă, o va face.

Liviu Robert Neagu, secretar general al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de secretar general adjunct al Guvernului, în locul Ioanei Lambru, care ocupa această funcţie din noiembrie 2012.

Decizia de numire a fost semnată miercuri de Ponta.

Născut în Alexandria, judeţul Teleorman, Neagu a candidat la ultimele alegeri europarlamentare din partea PPDD.

În urmă cu o săptămână, PSD şi PPDD au încheiat un protocol de colaborare parlamentară şi la nivel local, liderul PSD Victor Ponta susţinând că nu este vorba despre intrarea PPDD în Guvern şi că acest protocol va fi până la alegerile parlamentare din 2016.

El a precizat că pentru obţinerea unor posturi în guvern pentru PPDD ar trebui să fie consultaţi şi ceilalţi parteneri guvernamentali.

Post pentru omul lui Tăriceanu

Pentru ca postul de secretar general adjunct al Guvernului să fie vacant, Andreea Ioana Lambru, apropiată a grupării Tăriceanu din PNL, a fost numită secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Ea ocupa această funcţie de secretar general adjunct din noiembrie 2012, numită fiind atunci la propunerea PNL.

Din 2009 până în 2011, Ioana Lambru a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, care la acea vreme era Radu Stroe, iar în mai 2011 a devenit secretar general adjunct al Partidului Naţional Liberal.

Ea l-a înlocuit, în 2012, pe liberalul Dan Mihalache la SGG, demis din funcţie după ce acesta afirmase că dacă parteneriatul cu SUA depinde de Agenţia Naţională de Integritate, atunci "mai bine fără".

Deputat UDMR: "Va exista o analiză la nivelul conducerii UDMR, probabil va fi săptămâna viitoare"

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a declarat pentru gândul că atunci când va exista "o formă clară de înţelegere" între PSD şi PPDD, "mai mult ca sigur va exista o analiză în cadrul UDMR".

"În mod evident atunci când va exista o formă clară de înţelegere a acestei noi structuri cu PPDD, mai mult ca sigur va exista o analiză şi în cadrul UDMR, ce se va întâmpla. Acel partid , PPDD, în Senat nu mai are grup, iar în Camera Deputaţilor a ajuns în jurul numărului de deputaţi pe care-l avem noi. Ca atare un schimb UDMR cu PPDD nu merge, în această idee de a avea o susţinere parlamentară mai mare. Eu cu această soluţie am mari rezerve, dar la noi e democraţie, nici măcar preşedintele Uniunii nu poate face o afirmaţie că o astfel de schimbare destul de importantă este pe placul Uniunii sau nu este pe placul Uniunii. Noi avem forurile noastre decizionale, probabil, dacă va fi rapid, va trebui convocată preşedinţia, acolo sunt peste 20 de persoane care vor lua în discuţie această problemă. Preşedintele Uniunii, care poate convoca forul, momentan săptămâna aceasta este în concediu, ceea ce se va întâmpla în acest sens în ceea ce priveşte Uniunea se va întâmpla probabil săptămâna viitoare", a spus pentru gândul deputatul Marton Arpad.

El a precizat că la luarea acestei decizii din Guvern nu a participat vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, care se află în această săptămână în concediu.

"Săptămâna aceasta a fost o şedinţă de Guvern, preşedintele nostru este în concediu, ca atare vicepremierul nu era în Bucureşti dacă s-a întâmplat acest lucru, aşa că nu vă pot răspunde ce şi cum şi de ce s-a întâmplat. În mod evident atunci va exista o formă clară a acestei colaborări cu acel partid atunci va exista o decizie a Uniunii. În mod evident cred eu partidul cel mai mare din coaliţia de guvernare încearcă să dea o greutate, o susţinere mai mare în Parlament acestei guvernări, care din păcate, deşi teoretic are majoritate în Parlament, în ultimele luni nu a reuşit să voteze nicio lege organică cu care nu a fost de acord opoziţia", a precizat deputatul UDMR.

 

Citește și: