Ovidiu Bărbulescu - Mediafax
Departamentul Politic
6508 vizualizări 4 apr 2014

Premierul Victor Ponta afirmă că preşedinţii de consilii judeţene sunt cei mai votaţi, iar românii au cea mai mare încredere în ei, dar au o "meserie periculoasă", pentru că, odată cu popularitatea, ajung "ţintă pentru procurori". Ponta a făcut aceste consideraţii, vineri, la o întâlnire cu preşedinţii de Raioane din Republica Moldova din cadrul Euroregiunii "Siret-Prut-Nistru".

La aceeaşi masă, vicepremierul Liviu Dragnea a dat semnalul strângerii rândurilor în partid, anunţând că liderii filialelor PSD se întâlnesc sâmbătă la Braşov pentru a discuta despre campanie, dar şi pentru a se sfătui în urma situaţiilor generate de cercetarea unor preşedinţi de consilii judeţene.

"Nu ştiu dacă sunt ţinte justificate, nejustificate (preşedinţii de consilii judeţene - n.r.). Începem să ne punem întrebarea câţi mai rămân în picioare până la sfârşitul anului, asta e, de fapt, singura întrebare pe care ne-o punem şi ne-o punem cu foarte mult respect, nu cu alte sentimente. De altfel, o să ne vedem şi mâine, la Braşov, cu majoritatea preşedinţilor de organizaţii şi cred că o să convenim că, indiferent cât de mulţi rămânem în picioare, ducem până la capăt cele două alegeri, şi europarlamentare, şi prezidenţiale", a răspuns Dragnea unei întrebări a presei pe această temă. Dragnea spune că speră ca toţi cei reţinuţi să se dovedească nevinovaţi şi să fie eliberaţi.

"O meserie periculoasă"

"Sunt absolut convins că, aşa cum în România preşedinţii de consilii judeţene sunt oamenii cei mai votaţi şi în care românii au cea mai mare încredere - chiar dacă sunt şi ţintă pentru procurori, asta vine odată cu popularitatea şi cu faptul că sunt votaţi şi, atunci, e şi o meserie periculoasă - şi pe partea cealaltă a Prutului sunt convins că oamenii aşteaptă foarte mult de la şefii de raioane şi aveţi, într-un fel sau altul, aceleaşi probleme pe care le au şi preşedinţii de consilii judeţene din România, şi anume resurse financiare destul de puţine, birocraţie, un tip de centralism", a spus Ponta.

La reuniunea de la Palatul Victoria a participat şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, vicepremierul Liviu Dragnea precizând că acesta a participat nu în calitate de preşedinte al oragnizaţiei PSD sau de membru PSD, ci deoarece are o contribuţie importantă la dezvoltarea relaţiilor cu Moldova.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

 

Citește și: