Clarice DINU
3426 vizualizări 3 oct 2013

Victor Ponta îi răspunde lui Traian Băsescu care l-a acuzat că a intrat "cu bocancii în justiţie" odată cu revocarea procurorului Lucian Papici, susţinând că şeful statului este cel care a controlat "brutal şi sovietic sistemul". Mai mult, Ponta a anunţat că nu "suferă" dacă preşedintele denunţă pactul de coabitare, mai ales că nu a crezut că "Traian Băsescu se va ţine de cuvânt".

"Cel care face presiune şi intră cu bocancii în justiţie e preşedintele Băsescu. Tot acest circ pe care îl face preşedintele este de fapt disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era domnul Morar şi toţi ceilalţi. Traian Băsescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă. Foarte bine că procurorul general a aplicat legea şi nu s-a intimidat la ţipetele lui Băsescu. (...) Este om bătălie foarte importantă de a scăpa justiţia de controlul brutal, sovietic al lui Traian Băsescu", a spus premierul, într-o intervenţie la Antena 3.

El a precizat că nu va denunţa el pactul de coabitare şi că nu regretă că l-a semnat. "Am semnat acel pact cu bună-credinţă, dar nu am crezut că Traian Băsescu se ţine de cuvânt. A fost un sacrificiu necesar. Nu există vreo înţelegere pe care Traian Băsescu să o fi respectat în viaţa lui", a mai spus Ponta. 

Premierul a insistat că Lucian Papici şi-a terminat mandatul, iar ministrul Justiţiei şi procurorul general au aplicat legea adoptată în perioada în care Monica Macovei era ministru al Justiţiei, fără ca el, ca prim-ministru, să fie implicat în aceste schimbări şi fără să fi vorbit cu procurorul general.

 

Citește și: