Liviu Dadacus
Cristian ANDREI
6361 vizualizări 3 mai 2012

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, joi, că, pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniştrii pe care îi va propune acum Parlamentului, precizând că nu va face o altă nominalizare.

Premierul desemnat a spus că nominalizarea lui Alistar a fost criticată, imediat, de către adversarii politici, cum ar fi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, dar şi de către presă.

El a adăugat că, în aceste condiţii, pentru a nu crea animozitate şi pentru a nu pune în pericol învestirea Guvernului, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din lista miniştrilor pe care îi propune Parlamentului.

"Am decis, pentru a nu crea niciun fel de animozitate de la începutul funcţionării noastre, ca Victor Alistar să nu facă parte dintre miniştrii pe care îi voi propune Parlamentului. În acelaşi timp însă avem ideea unui Departament în subordinea primului-ministru care să lucreze pentru o mult mai bună transparenţă a actului guvernamental, pentru o mult mai corectă relaţie a Guvernului cu societatea civilă. Nu voi propune un alt nume pentru acest minister. Ideile lui Victor Alistar rămân în programul de guvernare şi aştept să se alăture echipei în cel mai scurt timp", a declarat premierul desemnat.

El a adăugat că aşteaptă o decizie finală în legătură cu Alistar, iar apoi îl aşteaptă cât de repede în echipa guvernamentală.

Citește și: