Anca SIMINA
761 vizualizări 13 feb 2014

Victor Ponta spune că USL nu se rupe, iar "poziţiile războinice" de la "nivelul doi" din PSD şi PNL, ale lui Liviu Dragnea respectiv ale lui Klaus Iohannis sunt "greşite". Premierul admite însă, într-un interviu acordat astăzi Agerpres, că a avut "contacte politice recente cu UDMR", ai cărei lideri îi rămân "parteneri".

"Ei sunt parteneri instituţionali ai noştri în Parlament chiar dacă sunt în Opoziţie pe tot ceea ce ţine dacă vreţi de drepturile minorităţilor şi de pacea socială. Pentru mine e important ca în România să nu mai existe tensiuni reale între minoritate şi majoritate. UDMR-ul este singurul reprezentant legitim al minorităţii maghiare, pentru că aşa au votat maghiarii, nu noi românii am decis ca UDMR-ul să fie reprezentantul lor în Parlament şi, din acest punct de vedere, pentru mine, chiar dacă ei sunt în Opoziţie, ei în mod obligatoriu cât sunt eu prim-ministru trebuie să fie un partener pentru tot ceea ce ţine de drepturile minorităţilor şi de pacea socială de care România are nevoie", a spus Ponta.

Tot astăzi, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a explicat, într-un interviu acordat gândul, că, dacă se va rupe USL, "se va găsi o soluţie" şi a descris relaţia pe care o are cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, rememorând momentul în care Dan Voiculescu s-a opus intrării UDMR la guvernare "de mână cu Antonescu".

 

Citește și: