Cristian ANDREI
2749 vizualizări 3 dec 2013

Premierul Victor Ponta vine marţi în Parlament pentru a prezenta aleşilor USL ce autostrăzi se vor construi în următorii ani, printre priorităţile Guvernului numărându-se şi autostrada Braşov- Bacău. Un lobby insistent pentru realizarea acestei autostrăzi l-a făcut deputatul Viorel Hrebenciuc.Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat pentru gândul că dacă se va încerca construirea acestei autostrăzi cu bani europeni, Comisia Europeană va respinge proiectul, deoarece nu este cuprins în reţeaua transeuropeană de transport TEN-T.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că printre proiectele prioritare pe care premierul Ponta le va prezenta în faţa parlamentarilor USL se numără autostrada Bacău – Braşov. În schimb, pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş se va reface studiul de fezabilitate, singurul tronson care are şanse să intre în discuţie fiind Ungheni – Iaşi – Neamţ. Tronsonul Târgu – Mureş – Neamţ este considerat momentan prea costisitor de Guvern, care preferă să aloce banii pentru alte proiecte de infrastructură.

Potrivit surselor citate, Ponta mai vizează şi realizarea unor tronsoane de autostradă de pe fosta autostradă Bechtel, autostrada Sudului Bucureşti – Craiova şi tronsonul Comarnic – Braşov.

Ponta le-a explicat social-democraţilor că România va primi peste trei miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru exerciţiul financiar 2014- 2020 şi că banii s-ar termina rapid dacă s-ar duce toţi pentru realizarea autostrăzi Iaşi – Târgu Mureş. De aceea, Ponta va încerca să-i convingă şi pe cei de la PNL de priorităţile Guvernului. Supărare există şi în tabăra pesedistă, existând social-democraţi care doresc ca actualul drum european E85 să stea la baza viitoare autostrăzi din Moldova.

Fenechiu: Se va reface studiul de fezabilitate pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu susţine că a primit asigurări ferme din partea ministrului Voinea şi din partea reprezentanţilor Ministerului Transporturilor pentru ca în fişa de buget a Ministerului să fie bani pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş şi pentru realizarea documentaţiei tehnice pentru realizarea parteneriatului public – privat.

“Atunci când reprezentanţii Guvernului în comisia parlamentară afirmă şi lucrurile acestea au rămas înregistrate pe bandă că îşi asumă să se întâmple acest lucru cred că ar fi un abuz în serviciu să nu se întâmple. PNL prin vocea preşedintelui său a afirmat că susţine autostrada Iaşi – Târgu Mureş şi că cele două acte preliminare construcţiei, refacerea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei privind asistenţa tehnică, finanţarea lor, să se facă din programul sectorial pe transport 2007 – 2013 în anul 2014”, a spus pentru gândul Fenechiu.

Potrivit acestuia, în 2014 nu se poate începe construcţia autostrăzii, ci doar să se refacă studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnică.

“În acest an se va stabili clar dacă autostrada va fi construită exclusive din fonduri europene sau în parteneriat public – privat, dar nici parteneriatul public privat nu exclude şi o componentă de fonduri europene. Autostrada Iaşi – Târgu Mureş bineînţeles este inclusă în masterplanul de transport al României, iar dacă discutaţi despre reţeaua TEN – T Network acolo ea este”, a precizat liberalul, adăugând că ea este inclusă în masterplanul de transport.

Fenechiu susţine că autostrada Iaşi – Târgu – Mureş capătă un rol cu atât mai important cu cât Republica Moldova a semnat un parteneriat cu Uniunea Europeană.

“Mai ales în contextul în care Moldova şi-a exprimat dorinţa de a avea un parteneriat cu UE, această autostradă este aproape obligatorie”, a punctat vicepreşedintele PNL

Avertismentul lui Fenechiu

Dacă social-democratul Viorel Hrebenciuc declara pentru gândul că este normal să se facă autostrada Braşov – Bacău, deoarece este mai ieftină decât autostrada Iaşi – Târgu – Mureş, şi că are sprjinul Guvernului pentru această autostradă din Moldova, Fenechiu îi transmite că este normal că “o autostradă care are doi kilometri este mai ieftină decât una care are zece kilometri”.

“Mi se pare o greşeală uriaşă ca autostrăzile în România să fie construite după cum îşi doreşte unul sau altul. Autostrăzile în România trebuie construite după calcule bine stabilite. Nu uitaţi că cei de la Comisia Europeană recomandă folosirea fondurilor europene pentru autostrăzile din reţeaua TEN-T. Noi nu reuşim din fondurile europene să acoperim nici măcar autostrăzile din TEN – T, darămite să mai facem şi altele. Dacă autostrada Braşov – Bacău va fi din fonduri europene 90% Comisia Europeană va respinge realizarea acestei autostrăzi”, a fost avertismentul lui Fenechiu.

Vicepreşedintele PNL afirmă că dacă se doreşte ca autostrada Braşov- Bacău să fie construită cu fonduri europene, Ministerul Transporturilor va trebui să convingă Comisia Europeană de ce doreşte noi fonduri.

“Dacă se doreşte a fi făcută din fonduri europene va fi respinsă, aşa cum s-a respinge orice autostradă de pe Bechtel. Dacă vrem să facem un tronson pe autostrada Bechtel, mai încolo de Câmpia Turzii, pe fonduri europene vom avea probleme în a-i convinge pe cei de la Comisie. Va trebui să-i convingem de ce atâta vreme cât noi am susţinut că alea sunt autostrăzile prioritare , vine acum cineva şi vrea să facă altceva cât timp nu s-au făcut acelea”, a conchis Fenechiu.

 


 

Citește și: