Anca SIMINA
479 vizualizări 8 apr 2014

Liberalizarea pieţei de gaze în România ar avea dificultăţi, în opinia premierului Victor Ponta, inclusiv pe fondul unor temeri ale conducerii Romgaz legate de anchetele desfăşurate de procurori în ultimii ani. Prim-ministrul a deschis subiectul investigaţiilor DNA la bilanţul pentru 2013 al Consiliului Concurenţei la care a participat în această dimineaţă.

"O piaţă pe care încercăm să o facem mult mai liberă, a gazelor, ne arată că nu întotdeauna ce alegem ca scop poate fi atins. La gaze avem doar doi producători. E foarte greu să păstrezi echilibrul. La unul dintre cei doi producători deciziile se iau la Viena, la celălalt cred că se iau la DNA", a comentat premierul, referindu-se pe de o parte la OMV, pe de alta la Romgaz.

Întrebat ulterior cum ar influenţa DNA activitatea Romgaz, Victor Ponta a vorbit despre o teamă a conducerii actuale în condiţiile în care foştii directori sunt subiectul investigaţiilor anticorupţie. "La Romgaz, în fosta conducere, au toţi dosare. Şi atunci, actuala conducere spune: «Domne', noi tot ceea ce facem, facem...»", a arătat premierul.

Anchetele DNA şi "mascaţii" au fost, de altfel, şi tema predilectă a glumelor prim-ministrului. "Glumeam la început că nu aveţi nici mascaţi, nici televiziuni şi nu se fac nici breaking-news-uri cu ce face Consiliul Concurenţei", i-a spus Victor Ponta preşedintelui CC, Bogdan Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, de cealaltă parte, a arătat că pentru instituţie "colaborarea cu Parchetul e importantă". "Nu avem nevoie de mascaţi, dar e importantă legătura cu Parchetul. Mă bucur că avem cazuri pe care Parchetul ni le trimite", a spus Chiriţoiu.

Citește și: