Anca SIMINA
1818 vizualizări 10 feb 2013

Nemulţumit de rezultatul negocierilor de la Consiliul European pentru bugetul UE, prremierul Victor Ponta i-a rreproşat preşedintelui Traian Băsescu faptul că "la Bruxelles este pisic". "Preşedintele la Otopeni e un leu. Când ajunge acolo e un pisic", a susţinut Ponta la RTV, cu argumentul că arre informaţii despre cum a jucat şeful statului în negocieri "de la ceilalţi premieri" cu care s-a întâlnit la Torino.

Potrivit primului-ministru, liderii UE i-au relatat că preşedintele Traian Băsescu nu ar fi fost în sală la una dintre discuţiile importante, fără a menţiona însă contextul. "Mi-au spus: <Păi când s-a luat una din decizii nu era acolo, la alta n-a avut ce să facă. Dar preşedintele vorbea în numele guvernului>. Liderii ştiu că nu suntem cei mai buni prieteni eu şi preşedintele. Traian Băsecu nu putea decât să vorbească decât în numele guvernului, că acolo sunt doar şefii de guverne", a adăugat Ponta.

Primul-minsitru s-a declarat "supărat de reacţia preşedintelui" care a anunţat o victorie după Consiliu, în condiţiile în care "din propunerile noastre zero s-au acceptat". Ponta a dat şi o replicăă ironiei prezidenţiale că  în locul său ar fi obţinut doar banii să-şi plătească avionul Bucureşti-Bruxelles. "Biletul de avion i l-am plătit eu domnului Băsescu, adică eu guvernul. Ne costă cam mult (viitoarea pensie a lui Traian Băsescu, n.r.) la ce rezultate are", a spus Ponta.

Citește și: