Anca SIMINA
5988 vizualizări 13 feb 2013

Premierul Victor Ponta a evitat să îi facă astăzi vreun reproş ambasadorului României în Marea Britanie, a cărui intervenţie la CNN a lăsat loc de interpretări din punctul de vedere al exprimării şi al pronunţiei în limba engleză.

"Nu m-am uitat la CNN. M-am uitat în schimb la poziţia pe care a avut-o şi pe acest subiect şi pe altele, anteror. Este un ambasador care s-a bătut foarte mult pentru România", i-a luat Victor Ponta apărarea diplomatului.

Ieri, ambasadorul a încercat, stângaci, să argumenteze nevinovăţia autorităţilor române şi a abatoarelor din care au plecat transporturile de carne de cal care a ajuns pe piaţa britanică etichetată drept carne de vită.

Ion Jinga reprezintă România în Marea Britanie din februarie 2008. Fost ambasador în Belgia, Jinga fost acreditat de preşedintele Traian Băsescu în Regatul Unit după ce parlamentarii i-au respins acestuia propunerea de a-l trimite la Londra pe actualul europarlamentar PDL Traian Ungureanu. În urma acestei dispute preşedinţie-parlament, numele ambasadorilor care au fost ulterior trimişi în Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite au fost convenite la sfârşitul anului 2007 între Traian Băsescu şi ministrul de Externe la acea vreme, Adrian Cioroianu.

Citește și: