Cristian ANDREI
5279 vizualizări 2 aug 2011

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru gândul că, dacă USL va obţine majoritatea după alegerile parlamentare, preşedintele Traian Băsescu este obligat să accepte un premier al Uniunii, altfel "dă o lovitură de stat".

"Dacă USL va obţine 50% plus unu din mandate, iar preşedintele va refuza să nominalizeze un premier de la USL îşi va da demisia. Scrie clar în Constituţie că trebuie să numească un premier de la USL, dacă nu o face înseamnă că dă o lovitură de stat şi atunci trebuie nu doar să îl suspendăm, trebuie să-l şi judecăm şi să-l băgăm la închisoare dacă vrea să dea o lovitură de stat. Dar nu va face acest lucru pentru că este fricos. Acum doar se laudă îşi face curaj lui şi celor de la PDL", a precizat Ponta.

El a adăugat că preşedintele nu trebuie băgat în seamă, deoarece este iresponsabil, "minte de multe ori şi spune tot felul de prostii". "Dacă românii vor vota la alegeri şi vom avea peste jumătate din voturi pentru USL atunci cu siguranţă vom forma Guvernul, vom avea şi un alt preşedinte cât mai repede şi un om atât de iresponsabil nu va mai ajunge preşedinte în următoarele generaţii", a punctat liderul PSD, care a subliniat că "Băsescu nu va avea curaj să dea o lovitură de stat".

Citește și: